Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Våra stjärnor inspirerar morgondagens stjärnor

Trots torsdagens ruskväder hölls värmen uppe inne i Sollentuna, där våra ungdomar tillsammans med ungdomar från Hässelby SK fick möjligheten att träna med några av klubbarnas stjärnor. ”Det här var höstlovets höjdpunkt” sa flera deltagare när dagen avslutades. 

Intresset var stort bland ungdomarna och hela 100 st var anmälda till aktiviteten. Även om inte alla lyckades ta sig till hallen var det en stor uppslutning friidrottsintresserade ungdomar som deltog. Trots det stora åldersspannet var det stort intresse och fokus under hela dagen, som bjöd på tre timmars träning. 

Vår egen Emil Danielsson, VM deltagare på 1500 m och 5000 m. Som haft en mycket framgångsrik säsong med nya personliga rekord på både 1500 m och 5000 m, även ett svenskt rekord på engelska milen inomhus. Vann även terräng SM 4 km för några veckor sedan. Här fick man testa på snabbhet men framförallt uthållighet. 

Sidrak Afework, en av Spårvägens mest lovande häcklöpare som tog SM brons på 110 m häck i Söderhamn i somras. Deltog på U23 EM i somras. Personligt rekord 14.20 på 110 m häck. Här fick man träna på rörlighet, häckpassage och sprint.

Rebecka Hallerth, våra duktiga släggkastare som tog SM brons i Söderhamn i somras. Och som även deltog på Finnkampen och Nordenkampen. Personligt rekord 67,27 m. Här var det första gången i kastburen för många, och fokus låg på grundläggande teknik i släggkastning och styrkeövningar. 

Vanessa Kamga, Hässelbys VM deltagare i diskus, som haft en fantastisk höst med personliga rekord tre tävlingar i rad. Sverige tvåa genom alla tider i diskus med personliga rekordet 61,65 m. Även här var det kast men i form av kulstötning. Här var det ”kul” med kulteknik i fokus.

Jesper Hellström, Hässelbys längd- och trestegshoppare som var med i EM förra sommaren. Den här säsongen tog Jesper SM silver i tresteg och var med på Finnkampen, som han vunnit två gånger tidigare. Personligt rekord på 16,71 m. Här tränades spänst och hoppteknik, och många passade på att få värdefulla tips med sig hem. 

Tillsammans med Hässelby SK arrangerar vi en massa löplopp, bl.a. Adidas Stockholm Marathon och Tjejmilen. I samband med anmälan till de olika loppen har deltagarna erbjudits möjligheten att stötta ungdomsidrotten i Spårvägen och Hässelby genom att betala in en extra slant. Många löpare har varit generösa och det är för dessa pengarna som vi kunde ordna ”Träna med Stjärnorna”. Det är vi väldigt tacksamma för.

Även Jonna Cleasson, en av våra “up-and-coming” sprinter med ett SM silver i 400 m samt en Finnkampsdebut, kom förbi innan lunchen och signerade tröjor.

Inte bara träning stod på schemat för dagen, även lunch tillsammans och tid för autografer från våra stjärnor. Många passade på att få sina fina gula tröjor signerade. 

Vi tackar våra stjärnor för en inspirerande dag. Att de tar sig tiden till att inspirerar våra ungdomar till träning och fysisk aktivitet är viktigt både för att skapa klubbarnas framtida stjärnor, men även för att skapa en gnista för träningsmotivation och rörelseglädje.

Vi vill även tacka våra ungdomstränare för deras ovärderliga insats och Hässelby för ett fint samarbete. Sist men inte minst tackar vi alla ungdomarna för en fin dag tillsammans och för alla fina leenden ni bjöd på.