Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägen har tagit över åttahundra veteran-SM-medaljer 2009-2022 varav 446 guld. Här är några av medaljörerna. Stående fr v Björn Flemsäter, Maria Sundqvist, Mattias Sunneborn, Görel Manners, Marie Ahlm Norrstrand (framför), Annica Sandström, Lena Borg (med bucklan), Yvonne Wiberg, Pernilla Maltesdotter, Annika Nilsson och Denise Cruz. Foto: Henrik Astfors

Veteraner

Välkommen till Spårvägens Friidrotts veteranverksamhet
Spårvägen är en av Sveriges bästa friidrottsklubbar även när det gäller veteraner och har aktiva som tävlar i friidrottens alla grenar. Vi har toppat SM-poängtabellen för veteraner varje år 2016-2022 och har också flera internationella mästerskapsmedaljörer. Om du är 35+ och vill träna och/eller tävla i friidrott så är du varmt välkommen till Spårvägen. Vi supportar våra klubbkompisar och våra medtävlande för att på så sätt skapa en härlig idrottsmiljö.

Från det år du fyller 35 så finns möjlighet att tävla i veterantävlingar. Ibland arrangeras tävlingar specifikt för veteraner och ibland sker tävlingarna tillsammans med seniorer och yngre åldersklasser. Klasserna är indelade i femårsintervaller; 35-39, 40-44, 45-49 och så vidare.

Kommunikation
Verksamheten drivs ideellt. För enkelhetens skull sker all viktig information via facebook. När du blir medlem i Spårvägen Friidrott blir du inbjuden till Spårvägens veteraners slutna facebookgrupp. Där kommuniceras all viktig information och du kan också komma i kontakt med andra medlemmar och få svar på frågor om du undrar något.

Att vara medlem i Spårvägen Friidrott
Som medlem bidrar du till klubbens utveckling och gemenskap.
Därför är det viktigt att du är väl förtrogen med klubbens policy.

Träning
Spårvägen har ingen organiserad träning för veteraner. Det finns några informella träningsgrupper som sköts av de aktiva själva. I Stockholm samverkar vi med andra föreningar för att skapa en härlig, social och bra träningsmiljö.

Tävling
För att tävla måste man vara medlem i en förening ansluten till Svenska Friidrottsförbundet. Spårvägen friidrott är en av Sveriges största friidrottsföreningar. Fördelar med att vara med i en större förening är möjlighet att få ihop tillräckligt många aktiva för stafettlag och att hitta träningskamrater. Alla som vill kan vara med och tävla på till exempel DM eller SM. Var och en anmäler sig själv och står för sin egen startavgift. Eventuella resor och boenden på annan ort betalar man också själv.
Klädsel vid tävling: Spårvägenlinne/tröja (obligatoriskt och krävs av tävlingsarrangörer) samt svarta byxor.

Medverkan som funktionär
Spårvägen arrangerar tillsammans med Hässelby SK flera stora årliga motionslopp som finansierar i princip hela föreningens verksamhet. Därför är det viktigt att alla medlemmar ställer upp som funktionärer någon av dagarna före samt på respektive tävlingsdag. Veteraner förväntas ställa upp en gång per år. Som tack betalar Spårvägen anmälningsavgiften till Veteran-SM.

Över åttahundra VSM-medaljer
Åren 2009 till 2022 tog Spårvägen 802 veteran-SM-medaljer utomhus och inomhus fördelat på 441 för män och 361 för kvinnor. Av dessa var 446 guld (230+216). Till det kan läggas en rad medaljer även i internationella veteranmästerskap som VM och EM.

Länkar
Svenska Friidrottsförbundets veteransida
Det är aldrig försent att börja med friidrott
Veteranstatistik: friidrottsstatistik.se
Snabbhet med Sunneborn

Facebook
Svensk Veteranfriidrott

Kontakt
Mattias Sunneborn
0735-240 280
mattias@sunneborn.se
www.sunneborn.se

Medel-långdistans
Roger Reinhold
0705-933 427
info@rogerreinhold.se