Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Ungdomsläger i Skara

Under 1 Maj helgen åkte 26 aktiva födda 01-95 och 10 ledare buss till Skara på träningsläger. Det började med att vara samling på torsdagen 8.15 vid Östermalms IP. Under bussresan visades filmen Catching Fire och senare stannade vi för en lunchpaus.

När vi kom fram checkade vi in och förberedde oss inför träningspasset som var en timme senare på Sparbankens Arena.

Vid ca kl 18.30 serverades det middag på hotellet. Eftermiddagen var det dags för kvällsaktiviteter och det hölls av ungdomstränarna med form av lagtävling.

Dagarna började vid 8 tiden med frukostbufe och senare ett träningspass, lunch och sedan träning igen. På fredagen fick man en ledig eftermiddag, då passade många på att bada på badhuset vid arenan. Det uppskattades av de flesta aktiva.

Träningen rullade på bra och det blev mycket spjutkastande av de äldre under helgen. Eftersom det var så många aktiva som åkte med valde vi att dela upp dem i två grupper, vilket funkade bra och träningarna kunde genomgöras utan några problem.

På kvällarna genomfördes som sagt en lagtävling som inehöll bland annat amazing race och en frågesport om ledarna.

Pga skador var det några som tränade på badhuset och där flöt de på bra också. På söndagen var det ett träningspass på förmiddagen, lunch och senare dags att bege sig till bussen för hemresa. Vi åkte direkt till stan med en paus på ca 30 min, annars var vi på vägen hela tiden. Bussresan gick fortare än väntat och vi var framme på Östermalms IP vid 18.00 tiden.

Under de fyra dagarna hann vi med mycket träning, aktiviteter och flera lärde känna nya klubbkamrater. Detta var det tredje året klubben åkte till  Skara och varje år uppskattas det av de aktiva och tränare.