Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Två nya SM-guld för Spårvägen

Två Spårvägen-silver förvandlades i fredags den 4 december till guld sedan Hässelbys medeldistansare Adnan Agar diskvalificerats i efterhand. Spårvägen står därmed som guldmedaljör i lag-SM för män och Olle Walleräng på 1500 m på inne-SM.

I herrarnas lag-SM byttes silvret till guld vilket innebär att ännu en av Spårvägens målsättningar för 2009 uppfylldes. På inomhus-SM i Bollnäs i vintras var Olle Walleräng tvåa bakom Adnan på 1500 m på 3:45.86 vilket inte bara var innepers utan nu också är mästerskapsrekord.
Hässelby blev även diskvalificerade på 4×800 m på stafett-SM där de ursprungligen tog guld. Spåret var där sexa men har nu flyttats upp till femte plats.
När det gäller Standarpoängen så innebär det att Spårvägen fick +2 på 1500 m, +1 på 4×800 m och +4 på lag-SM. Den sammanlagda placeringen som tvåa är dock oförändrad.
Anledningen till att Adnan Agar diskvalificerades är att han tävlade i Asiatiska spelen inomhus i Vietnam och Asiatiska mästerskapen i Kina i mitten på november. Därmed bröt han mot SFIF:s regler som säger att man som icke svensk medborgare inte kan tävla både i SM och för sitt hemland (Adnan är irakisk medborgare).
Läs mer på friidrott.se och på Hässelbys hemsida.

Uppdaterade resultat och referat
Inne-SM i Bollnäs
Stafett-SM (4×800 m) i Karlstad
Lag-SM på Stadion