Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alexander Palm går i mål som tvåa och bäste svensk i Vanda. I mitten av december är det dags för terräng-EM och då springer Alexander i M22-klassen. Foto: Deca Text&Bild

Storstilad NM-insats av Alexander

Sensommarens- och höstens stora utropstecken på medel-långdistans är Alexander Palm, 22, som vid terräng-NM i Finland i lördags gjorde seniorlandslagsdebut. Och vilken debut! Han var loss en halv kilometer från mål i 9 km-loppet och blev till slut bäste svensk på silverplats!

NM genomfördes i Vanda utanför Helsingfors på en 1,5 km-slinga som löptes sex gånger. Det handlade om Sverige och Norge och en klunga på tre svenskar och två norrmän när de gav sig iväg på sista rundan.
Alexander attackerade ca 600 m från mål, fick lucka och lyckades så när hålla undan hela vägen. Till slut lyckades dock norrmannen Fløystad komma ikapp och vinna med fyra sekunder på 25:53. Men eftersom samtliga fyra svenskar var bland de åtta bästa så tog Sverige lagguldet vilket för övrigt var första gången sedan 2008. Silvret är den bästa Spårvägen-placeringen genom tiderna i terräng-NM.
Alex blev till slut ende spårvägare till start eftersom först Kalle Berglund och sedan Wille Levay valde att avstå start.
Mer terräng-NM 2014
Resultatlistan