Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Laget som kom 9:a på Europacupen i terräng bestod av Emil Danielsson, Johan Fagerberg, John Börjesson och Oliver Löfqvist. På bilden är också John Foitzik med som var reserv på hemmaplan. Foto: Deca Tect&Bild (Bilden är från terräng-SM i Halmstad 2023 där vi kvalificerade oss till Europacupen i terräng för klubblag)

Spårvägen 9:a på Europacupen i terräng

Europacupen i terräng för klubblag arrangerades i Albufeira, Portugal söndag 25 februari.

9:a i lagtävlingen och Oliver 18:e individuellt
Via vår 2:a plats i lagtävlingen på terräng-SM 10km i Halmstad i höstas blev vi inbjudna till Albufeira och Europacupen i terräng för klubblag. Vi ställde upp med Oliver Löfqvist, John Börjesson, Johan Fagerberg och Emil Danielsson. Oliver gör ett stabilt lopp och kommer in på en 18:e plats i det konkurrenskraftiga startfältet med 28.41 på den 9280m långa gräs- och grusbanan. John Börjesson blir 40:e med 29.47 där han plockade placeringar hela loppet. Johan Fagerberg öppnade kontrollerat och höll sin position i stort sett hela loppet och kom in på 48:e plats Emil Danielsson har inte formen just nu men jobbade sig igenom hela loppet och kom in på 61.a plats.

De tre första räknades in i laget och då placerade vi oss på en 9:e plats bland de 23 lagen. Förra gången (2022) vi var med på Europacupen i terräng placerade vi oss som 6:a.

Kent Claesson