Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldtrion på 3x1500 m. Fr v Lena Örn, Elina Johansson och Malin Liljestedt. Foto: Deca Text&Bild

Malins sköna guldspurt!

Andra dagen av stafett-SM i Norrtälje resulterade i att Spårets damer försvarade guldet på 3x1500 m från Karlstad 2009. Det var ledning i princip från start till mål tack vare Lena Örn, Elina Johansson och framför allt Malin Liljestedt som avslutade riktigt starkt! Efter första dagens regn blev det sol och 20 grader på söndagen.

För nio månader sedan landslagsdebuterade Malin Liljestedt på 10 000 m med att vinna Finnkampen. På söndagen sprang hon för allra första gången 1500 m och det slutade med hennes allra första SM-guld!
– Så himla kul att vi vann! Flo Jonsson har problem med vaderna så Elina Johansson fick ta hennes plats, säger Malin.
Sex lag till start och det var Lena Örn i Spårets förstalag som angav tonen. Hon vann sträckan på 4:36 med Täby och Hässelby närmast bakom.
När Elina Johansson gick ut på andrasträckan hade hon en ledning på 13 sekunder och bakom henne var det Hässelbys Madeleine Larsson som främsta utmanare. Madeleine tog in sekund för sekund men försprånget var ändå åtta sekunder när Malin Liljestedt fick pinnen för det avslutande 1500 meterna. Elina hade 4:48.
Trots obefintlig rutin på sträckan så gjorde hon en mycket bra insats.Ullevis specialist Lotta Fougberg var ikapp efter 550 meter men Malin hängde på. Bakom gjorde Rånäs Ulrika Johansson ett starkt lopp och tog in meter för meter. Men avståndet framåt var för stort.

Malin säkerheten själv på upploppet!
In på upploppet attackerade Malin direkt och det var inget snack om vem som var starkast sista hundra. Malin bröt mållinjen med armarna i luften efter 4:36 och var en knapp sekund före Lotta på 14:00.61 – nio sekunder från det fem år gamla klubbrekordet.
Rånäs Ulrika Johansson hade 4:22 på sin sträcka och var fem sekunder efter på bronsplats.
Även Spårets andralag gjorde en bra insats. Petra Hedenqvist, Tove Berg och Cecilia Norrbom slutade sexa på 14:34.84 och knep en standarpoäng. Till femteplatsen fattades bara 2.4 sekunder.