Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Årets friidrottare i Sverige för andra gången – Daniel Ståhl! Foto: Ryno Quantz

Magisk Friidrottsgala för Spårvägen – tog hem sex priser

Den årliga Friidrottsgalan på Berns salonger i hjärtat av Stockholm blev Spårvägens bästa hittills där Daniel Ståhl utsågs till Årets friidrottare och tog hem ytterligare tre priser.

Daniel Ståhls makalösa diskussäsong kulminerade i VM-guld i Doha och det var ingen som var förvånad när han utsågs till Årets friidrottare i Sverige i konkurrens med alla manliga och kvinnliga friidrottare i alla andra grenar. Daniel fick nu priset för andra gången – den första var 2017 – och det var mycket välförtjänt.
Vid sidan av den tyngsta utmärkelsen fick han även priserna för Årets prestation i: Landslaget, Folksam GP och Friidrotts-SM. Därmed förbättrade han sitt “personliga rekord” från 2017 då han fick tre priser. Han var nu nominerad i alla klasser han kunde nomineras i och det enda han inte fick var Årets prestation i Finnkampen där han för tredje årets i rad satte finnkampsrekord.
Fyra gånger fick han gå upp på scenen och fyra gånger intervjuades han av av konferenciern Stefan Holm. Daniels avslutningstal var utmärkt där han bl a tackade sin tränare Vésteinn Hafsteinsson, sin familj Taina, Janne och Anneli, Spårvägen och många fler.

Janne utsedd till Årets tränare
Spårvägens övriga vinnare var Janne Bengtsson som utsågs till Årets tränare och Irene Ekelund som vann priset Årets prestation i Finnkampen efter sin individuella dubbelseger på sprint. Dessutom var ytterligare spårvägare nominerade: långdistansaren Robel Fsiha i kategorin Årets genombrott i landslaget (17:e i terräng-VM) och Årets prestation i SM (mästerskapsrekord 1:03:02 i halvmaraton), Irene Ekelund för Årets prestation i SM och Kalle Berglund i Årets prestation i Folksam GP.
Kalle tog tillsammans med Daniel Ståhl plats på tio-bästa-listan som Daniel toppade med Kalle sjua.
Det var en mycket trevlig kväll på Berns salonger och extra kul med Spårvägen-ögon sett!
Alla vinnare på Friidrottsgalan
Se och lyssna på Daniels tacktal