Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Det var en härlig laganda på Sätra IP i helgen! Foto: Åke Ruus

Härlig kämpaanda i Stockholm Cup

Den gångna helgen genomfördes lagtävlingen Stockholm Cup på Sätra IP. Spårvägen hade ett pojk/flicklag i 11- respektive 15-årsklasserna och det blev en delad femteplats för det äldsta laget och en sjunde för de yngsta. 

Med kämpaglöd och härlig laganda visade vi Stockholm att vi har en ungdomsverksamhet på gång. Under första dagen låg 15-årslaget på medaljplats men vi var lite för få för att orka hela vägen ut men en delad femteplats i lagtävlingen är gott nog.
Några axplock från de två dagarna:
Ida Berglund tog hela fem poäng till laget genom att komma fyra i stav. Camilla Welin provade slägga och lyckades få alla kasten giltiga! Johanna Hermansson tog poäng på 100 m och ställde också upp i kula och stafett. Jessica Hallerth blev totalsexa i längd och var en av de bästa “krigsmålarna”. Här fick alla se upp när ansiktsfärgen fanns i händerna på henne!! Vilket Lasse Söderberg och Åke Ruus kan intyga.
Anna Carbrand är sprinter och flera år yngre än de övriga i laget men ställde upp på 800 m. Felicia Lundqvist debuterade på 300 m häck och lyckades så när ta sig in bland de 20 bästa i Sverige-statistiken, det fattades bara några tiondelar.
Rebecka Hallerth imponerade genom att “våga” prova stav.

Och 15-årskillarna …
Dessvärre hade vi inte så många att “bolla med”, några sjuka och några på andra aktiviteter. Ändå slutade killaget delad femma i Stockholm bara futtiga fyra poäng från andraplatsen. Kanon!
Reglerna i Stockholm Cup är max två individuella starter per aktiv samt stafetten. Björn Bamane plockade många poäng genom att bli trea på både 100 m och i tresteg. All koordinationsträning börjar ge resultat. Synd att det var lite för mycket vind i tresteg men Björn gick ändå in på Sverige-listan.
Jonas Arbinge har som vanligt lätt att lära. Ett hinderpass resulterade i att även Jonas klättrade in i Sverige-statistiken bland de 20 bästa på 1500 m hinder. Och det i hans första lopp!
William Hallberg är yngst i laget och satte nytt personligt rekord i spjut och sprang för första gången stafett!
Calle Sténson var som vanligt i Sverige-topp i kastgrenarna. Nu med kort ansats men ändå långt i spjut vilket räckte till en tredjeplats.

Helgens spårvägare
Pris delades också ut till dagens Spårvägare i respektive lag. På lördagen fick Jonas Arbinge det bland 15-åringarna och Beata Sunneborn bland 11-åringarna. I skrivandes stund vet jag inte vem som fick 11-åringarnas pris på söndagen men 15-åringarnas pris gick till Calle Sténson.
Som tränare och lagledare känns det skönt när aktiva dyker upp och hejar och hjälper till fast de inte själva tävlar. Det är laganda!
– Det här var första gången vi hade lagdeltagare i varje gren i 15- och 11-årsklasserna vilket var kul, säger Ola Svensson som är ungdomsansvarig i Spårvägen.
Lagresultaten
Grenresultaten