Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Efter 6.59 i kvalet hoppade Erica dagen efter 6.47 i finalen. Foto: Deca Text&Bild

VM: Tionde plats för Erica

Erica Jarder hoppade 6.47 i första finalhoppet i VM i Moskva och det blev hennes längsta. Det innebar tionde plats i VM-debuten. Fantastiskt!

Andra omgången resulterade i ett grovt övertramp samtidigt som flera hoppade förbi och inför sista behövde Erica öka till 6.66 för att bli en av de åtta som fick göra ytterligare tre hopp.
Men det blev ett nytt övertramp och till slut en tiondeplats. Erica kom till mästerskapet med det 22:a bästa årsbästat i fältet och slog alltså tretton av tjejerna
– I första hoppet var jag lite seg, kanske tänkte jag för mycket säkerhet. Sen när jag var tvungen att satsa allt i de andra två så blev det tyvärr övertramp. Men jag hade inget att förlora, i en VM-final måste man satsa.
– Visst är jag lite besviken, framför allt att jag får ta med mig 6.47 från en VM-final som jag inte tycker visar min hoppning i år. Men jag är ju i alla fall tia i världen och det känns rätt okej!
– Jag har med mig massor av erfarenhet från VM, allt med kval, final, nerver och allt runt omkring, det har betytt mycket för mig, säger Erica.
Resultaten.
Läs Ericas egna ord om finaldagen.