Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Välkommen till Spårvägen, Katharina!

Den 8 maj fick vi en ny medlem i häcklöparen och längdhopparen Katharina Gråman, 18, som tillhör landets bästa juniorer.

Katharina bor i Tyresö och har tidigare tävlat för Hanvikens SK och Tyresö FK och gör nu sina sista veckor på friidrottsgymnasiet i Huddinge där hon i juni tar studenten. Som friidrottare är hon mångsidig och har tävlat i sprint, häck, längd och tresteg.
– Nu är det fokus på längd och 100 m häck där målet är att kvala in till junior-VM i Colombia i början av augusti. Vilken gren det blir återstår att se, kanske blir det båda, säger Oscar Gidewall som är hennes huvudtränare och skrivit detaljprogram åt henne sedan årsskiftet.
Men Lasse Lappalainen, som varit hennes tränare i många år, finns fortfarande med.

Finnkampen ett mål
Katharinas personliga rekord är 13.73 på 100 m häck och 6.03 i längd ute och 6.37 inne. Sistnämnda resultat var JSM-guldhoppet i Skellefteå i vintras.
– Kvalgränsen till JVM är 6.20 och den klarade hon två gånger i vintras, så det finns en bra möjlighet där, säger Oscar.
– Andra mål i sommar är Nordiska juniorlandskampen i Malmö i juli och JSM i augusti. Och även Finnkampen kan bli aktuellt om det går bra, avslutar Oscar.

Katharina Gråmans biografi på friidrottsstatistik.se