Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Välbesökt löparupptakt i Sollentuna

I lördags genomförde medel-långdistansarna sin årliga höstupptakt. Platsen var Löpargymnasiets lokaler i Sollentuna och uppslutningen var bra med drygt 30 löpare på plats.

– Så här skulle lördagsträningarna alltid vara, tyckte headcoachen Kent Claesson när ett 30-tal medel- och långdistansare körde 70/20-intervaller av 1970-talssnitt i Edsbergsparken med en novembersol som pressade upp temperaturen på plussidan.
De flesta av deltagarna  kom från ungdoms- och juniorleden men där fanns också ärrade veteraner som Fredrik Uhrbom och Mats Granström. Fredrik snackar mycket om M35 men av tempot att döma duger han bra bland seniorer ett bra tag till. Det syntes även att Mats Granström bevarat höstens storform uppe i Storuman.

Flera nya ansikten
Några nyförvärv fanns på plats som exempelvis Sara Sjökvist, Jennifer Asp  och Daniel Jonsson.  Av dem visade sig  Sjökvist vara längst kommen för hon avverkade sina intervaller tillsammans med Malin Liljestedt.
Lena Örn nöjde sig med supporterrollen då hon ännu inte är återställd efter en komplicerad blindtarmsoperation så det blir ingen terrängsäsong för hennes vidkommande.  Hon hoppas vara tillbaka i tävlingsmässigt skick till inne-SM.
Den nyblivne ettåringen Nils Tjärdal, son till Patrik Tjärdal och Anja Lindberg, gjorde sin första upptaktsträff och han var yngst i konkurrens med Emanuel Liljestedt med Stefan och Malin som föräldrar. Motsatsen stod Anders Fredriksson för. Detta var hans 25:e (eller 26:e eller 27:e eller..) upptaktsträff.

På väg mot Stadion
Efter lasagne-lunchen informerade Lars Hagström och Andreas Carlborg om styrelsens inriktning. Båda underströk hur viktig Stockholm Marathon-organisationen är för klubben. Den genererar 95 procent av intäkterna.
De informerade också om planerna på  att komma in på Stadion med både träning och kansli. Dragningen var fördömligt koncentrerad då båda hade bråttom iväg. Carlborg skulle hem till sin höggravida hustru och det är synnerligen okej. Hagström skulle på bandy…
När Kent Claesson tog till orda konstaterade han att vi haft en viss tillbakagång på seniorsidan både vad gäller medaljer och SM-poäng. Desto mer glädjande var uppgången på ungdoms- och juniorsidan med elva individuella SM-medaljer  och två i lag. Antalet SM-poäng uppgick till 86, en  bra notering.
Det sistnämnda visade på två företeelser, en negativ och en positiv:
– klubblokalens skick var det negativa
– att de yngre kan träna med och lära av de äldre var mycket positivt.