Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Mattias Sunneborn och Peter Nilsson. Foto: Jonas Hedman

Välbesökt kick-off på Bosön

Lördagen den 15 mars hade Spårvägen en heldags-kick off på Bosön med träning, lunch, föredrag och rullstolsbasket vilket lockade 37 spårvägare.

Efter träning på förmiddagen var det gemensam lunch och därefter ett intressant föredrag av Mattias Sunneborn och Peter Nilsson med titeln Prestera på topp! Hur svårt kan det vara?
Det handlade bland annat om målsättning – hur man gör upp en plan, sätter upp delmål och jobbar långsiktigt. Och inte minst hur viktigt det är att skriva ner sin mål och hur man ska nå dit för att gör det konkret och tydligt.
Det var två givande timmar som säkert fick många att fundera över sina egna ambitioner – såväl idrottsligt som i jobbet och privat.

Mediadokument och extrajobb

Efteråt informerade Ola Svensson, Kent Claesson och styrelsen om en rad praktiska detaljer. David Fridell  berättade om det mediadokument han arbetat fram och som innehåller vem och vilka som uttalar sig i klubben när det gäller frågor som rör Spårvägen och framför allt ekonomin.
Lasse Hagström berättade om projekt Engelbrektsskolan och att det finns möjligt för spårvägare att jobba som friidrottslärare där några timmar i veckan eftersom samarbetet utökas under 2014.

Bemanningsföretaget Performic

Ola Svensson berättade att Spårvägen inlett ett samarbete med bemanningsföretaget Performic som skapar möjligheter för spårvägare att tjäna pengar några timmar varje vecka. Intresserade hör av sig till Ola på ola.svensson@sparvagenfriidrott.se.

Stadion stängd för träning under sommaren

Kent Claesson berättade att Stockholms Stadion kommer att få nya banor i sommar vilket innebär att de gamla grävs upp den 7 juni och att det sedan inte går att träna där på åtta veckor. Vi får använda Östermalms IP och andra idrottsplatser. Spånga IP är ett alternativ för de som bor norr om stan.
En lyckad dag avslutades med rullstollsbasket på initiativ av Mattias Sunneborn som ordnat en duktig instruktör.