Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fredrik Uhrbom drar före Hovets Niklas Sydow. Foto: A. Lennart Julin

Uhris åter mästerlig hare

När Vintermaran avgjordes på norra Djurgården på lördagen så intog Fredrik Uhrbom positionen just framför Fredrikshofs Niklas Sydow och lotsade honom de första 35 km. Där klev Fredrik av. Niklas  utnyttjade draghjälpen på bästa sätt genom att sänka sitt personliga rekord med sex minuter till 2:29:30.

Det var utmärkta förhållanden med runt tio grader och uppehåll och det var med de förutsättningarna som Fredrik Uhrbom bestämt sig för att genomföra ett långpass på 35 km inför den mara i Spanien han planerar att köra om en månad.
När han klev av efter 35 km var han oberörd av de många kilometerna just över 3:30 så det lovar gott inför det spanska allvaret. Vann Vintermaran gjorde Västerås SOK:s Anders Österlund på 2:29:16 efter att ha varit i ledning i över tre mil, blivit passerad på det näst sista varvet av “Uhris” och Sydow men återtagit tätpositionen på slutrundan.
För ett år sedan drog Fredrik Uhrbom åt Studenternas Brandon Bartholomew på 10 000 m i ALJ Open. Detta i 9000 m vilket slutade med personligt rekord för Brandon (30:33.51). Efter lördagens insats står “Uhris” sannolikt högt upp även på Niklas Sydows lista över favoritlöpare!
Resultat Vintermaran.