Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Två spårvägare på topp-10

Moa Hjelmer och Leif Arrhenius är de två spårvägare som tog plats på friidrott.se:s årliga tio-bästa-lista över Sveriges främsta friidrottare. Moa är nia och Leif tia.

Det är faktiskt första gången på tolv år som en spårvägare tar sig in på tio-bästa-listan som nu sammanställts för 39:e året i rad. Moas svenska rekord på 400 m  och semifinalplats på VM samt U23EM-silver på 200 m är de främsta anledningarna till att hon kom med.
Leffes främsta meriter är att han bara vara en meter från VM-final i diskus och var tvåa på USA:s amerikanska universitetsmästerskap (NCAA). Det var han även i kula och vann dessutom inomhustiteln på 19.92 vilket placerar honom på 27:e plats i världsstatistiken inomhus.
Senast en spårvägare tog plats på tio-bästa-listan var 1999 då Malin Ewerlöf var tia. Året före toppade hon listan tack vare sina dubbla EM-silver på 800 m.
Friidrott.se:s 10-bästa-lista.

Jonas Hedman

Ps Niklas Arrhenius var också med i snacket om tiondeplats på friidrott.se:s lista och var faktiskt placeringen före Leif på Stockholms Friidrottsförbunds motsvarande tio-bästa-ranking. Men där värderas meriterna lite annorlunda eftersom till exempel SM-medaljer väger tyngre. Niklas slog ju till exempel Leif i både kula och diskus i Gävle.
08fris 10-bästa-lista.