Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
"Omkring 220.000 deltar i Spårvägens och Hässelbys långloppsarrangemang varje år" berättade Anders Tallgren. Foto: Jonas Hedman

Två nya motionslopp i år

I samband med Spårvägens vår-kick-off på Jakthornet berättade färske styrelseledamoten Anders Tallgren lite om sin arbetsplats som är Löparkansliet – Spårvägens och Hässelbys organisationscentral för långloppen – där han jobbar heltid som projektledare sedan två år.

“Tallis” berättade bland annat att två nya lopp har premiär i år. Dels “Run for Water” imorgon söndag 18 april som är ett 6 km-lopp med start och mål vid Kungsträdgården. Dels I Form-loppet i Sundbyberg 11 augusti som är ett tjejlopp på 5 eller 10 km.
Stockholm Halvmarathon har på tio år växt från några tusen deltagare till att höst troligen ha så många som 13.000–14.000. Även Stockholm Marathon blir större och till årets lopp den 5 juni är 20.000 löpare anmälda. Förutom de 14 heltidsanställda på Löparkansliet så består tävlingsledningen av ett 50-tal personer med olika ansvarsområden.

Många viktiga funktionärer
– På Stockholm Marathons tävlingsdag är det 3000 funktionärer som jobbar och utan er skulle vi aldrig kunna arrangera detta och andra lopp, säger Anders Tallgren.
Om man räknar in löparserien Vår Ruset som arrangeras på 17 orter över hela landet i maj så samlar Spårvägens och Hässelbys motionslopp årligen 220.000 löpare.
Samtliga lopp har en egen hemsida och länkar dit finns högst upp till höger på löparportalen marathon.se som är Löparkansliets officiella sajt.