Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Mattias Sunneborn lämnar över till Thomas Nikitin på väg mot brons. Foto: Jonas Hedman

Två brons första stafett-SM-dagen

Första dagen av stafett-SM i Karlstad resulterade i två brons – detta på herrarnas 4x100 m och kvinnliga 4x800 m. På manliga 4x800 m blev det en femteplats medan tjejerna missade 4x100 m-finalen med fem hundradelar.

Det var omväxlande väder med sol, moln och flera korta regnskurar på Tingvalla på lördagen. Först ut av Spårvägen-lagen var manliga 4×100 m där Emil Zail nu gjorde SM-debut i det blå linnet. Juan Pettersson tog hand om startsträckan och lämnade över till Emil på bortre lång. Han gjorde en bra sträcka och sedan var det den rutinerade andra halvan med Mattias Sunneborn i kurvan och Thomas Nikitin på upploppet. Det blev till slut en andrapats i heatet på 41.31 bakom MAI.
I finalen några timmar senare blev det sedan brons sedan Emil fått hålla igen lite på grund av känning i en baksida efter försöken. Tiden blev 41.72. MAI vann på 41.02 före Ullevi 41.67 så Spåret var bara 0.05 från silvret.

Brons på 4×800 m
IFK Lidingö var favorit och vann också klart. I slutet på första sträckan fick Lena Örn släppa tätduon Hässelby och Lidingö. Flo Jonsson och Malin Kemi höll sedan tredjeplatsen och Tove Berg kunde kontrollera den placeringen in i mål till 9:08.09. Till silvret fattades tio sekunder. Tiden innebär ett snitt på 2:17.
På manliga 4×800 m ställde Spåret upp med Philip Aagaard, Karim Mohammadi, Sami Araya och Johan Svensson. Philip, som inte satsar så hårt på löpningen längre, hängde med överraskande bra och växlade som trea efter en sträcktid kring 1.53.
Sedan blev det dock tyngre på de övriga sträckorna och i kombination med betydligt hårdare motstånd än i Göteborg för ett år sedan så blev till slut en femteplats på 7:50.08. Då på Slottsskogsvallen 2008 räckte Spårets 7:54 till brons. Nu vann Hässelby på klubbrekordet 7:28.42 men diskvalificerades i efterhand 091204 sedan Adnan Agar, som kommer från Irak, tävlat i den Asiatiska Spelen inomhus och Asiatiska mästerskapen i oktober-november. Spårvägen avancerade därmed till femte plats.

47.78 av tjejerna
På 4×100 m bestod Spårvägen-laget av Lisa Rönnkvist, Erica Jarder, Gladys Bamane och Moa Hjelmer. Gladys stack några meter för tidigt i andra växeln vilket gjorde att Erica inte hann ikapp och de tappade tid. Moa Hjelmer avslutade bra och tjejerna kom i mål som trea i heatet på 47.78, bara 0.05 bakom tvåan Täby.
Det lämnades dock in en protest där det hette att Spåret växlat över. Efter granskning av videon visade det sig att växlingen var korrekt men då såg man att det fattades fem hundradelar för att gå vidare. Det var synd eftersom 47.78 är den bästa Spårvägen-tiden på flera år. Växjö vann sedan finalen på 46.07.
Alla resultaten

Bilder från lördagen