Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget på 8 km. Fr v Anja Tjärdal (12:a), Frida Aspnäs (3:a) och Cecilia Norrbom (5:a). Foto: Deca Text&Bild

TSM2: Dubbla guld!

Det blev en härlig avslutning på terräng-SM i Uddevalla med fem medaljer – två guld, ett silver och två brons – där lagguldet på kvinnliga 8 km var vassast. Där gjorde Frida Aspnäs sitt hittills bästa lopp och tog individuellt brons.

Det blåste ordentligt på söndagen och på 2 km-varvet som huvudsakligen bestod av grus gjorde Frida sitt livs lopp på 8 km och sprang in som trea på 29:14 – bara 15 sekunder från silver. Därmed följde hon upp lördagens femteplats på ett utmärkt sätt och tog karriärens första individuella SM-medalj! Bakom henne kom Cecilia Norrbom in som femma på 29:31 i vad som är hennes hittills bästa TSM-placering.
– Frida har varit skadad i sommar, kört mycket rehab och springer nu mindre än tidigare. Att träna annat än löpning kan vara positivt för utvecklingen och det är Frida ett exempel på. Verkligen kul att hon springer så bra nu, säger coach Kent Claesson.
Anja Tjärdal slutade tolva och därmed följdes lagbronset på 4 km dagen före upp med guld eftersom Hälle besegrades med 12 sekunder! Guldet är faktiskt Spårvägens första i lag 8 km.
Det har gått tio år sedan Anja TSM-debuterade på Öland, då med efternamnet Lindberg. Då blev det guld på 4 km lag och silver på 8 km. Denna gång guld och brons!

Lars sexa på tolvan
Herrarnas 12 km var konkurrensen hård med flera av de bästa inklusive arrangörsföreningens Mustafa Mohamed och regerande mästaren Abraham Adhanom. Den sistnämnde vann igen och bäste spårvägare blev Lars Södergård på sjätte plats, bara 20 sekunder från brons, följd av Fredrik Uhrbom på elfte och båda gjorde verkligen bra lopp. Alexander Söderberg var precis som på lördagen tredjeman i laget och blev nu 19:e man. Det blev tufft om medaljerna i lagtävlingen som Hälle vann på 1:53:10 före Eskilstuna FI 1:55:23 och Spåret 1:55:37.
Fjärde spårvägare som sprang var Marcus Gustafsson som slutade 32:a.

P19-killarna försvarade guldet
Både Wille Levay och Kalle Berglund från fjolårets segerlag i Eskilstuna saknades men det blev ändå en repris tack vare Gustav Nordling (åtta), Valdemar Cirispin (17:e), Daniel Alemu (23:a) och Olof Nordling (26:a) där de tre första räknades in i laget. Det blev riktigt jämnt om lagguldet och alla kämpade och det betalade sig denna gång då segern hemfördes med 15 sekunders marginal före Hässelby. Gustav var med 20:03 bara 12 sekunder från fjärdeplatsen och det känns som att han verkligen har lyft sig en nivå i år.

JSM-Silver för Anders
En annan löpare som gått framåt i år är Anders Fox. Han debuterade för Spårvägen i fjolårets terräng-SM i Eskilstuna och hängde nu med tätklungan bakom Fredrikshofs Napoleon Solomon hela vägen och tog silver i M22 8 km på 26:00, 31 sekunder bakom “Nappe” och sju sekunder före trean. Bland Anders tidigare framgångar i år märks sjätteplats på 3000 m hinder på SM, andraplats på Lag-SM, fjärdeplats på JSM 10 km väg och framför allt JSM-guld på 2000 m hinder.
Resultatlistan