Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silverlaget på 4 km som snuddade vid guld. Fr v John Foitzik, Johan Walldén och Olle Walleräng. Foto: Deca Text&Bild

TSM1: Tre medaljer i Västerås

Det var riktigt nära ett guld under första dagen av terräng-SM i Västerås och det var på manliga korta 4 km där laget var blott fyra sekunder bakom vinnaen Huddinge AIS.

I bara fem grader och mulet väder gjorde John Foitzik ett av sina bästa terränglopp hittills och spurtade in som sjua i 4 km-loppet på 12:07, bara tio sekunder från medalj. Med Olle Walleräng tia och Johan Walldén trettonde resulterade det i silver i lagtävlingen som blev fantastiskt jämn med de första sex lagen inom en halvminut. Dessutom blev andralaget sjua.

Snudd på medalj även i damloppet
På kvinnliga 4 km blev det en fjärdeplats i lagtävlingen endast tolv sekunder från medalj för Frida Aspnäs (11), Cecilia Norrbom (12) och Lena Örn (13) som kom i mål inom fyra sekunder. Placeringen efter Lena hade för övrigt Elina Johansson som var snabbast i andralaget som slutade sjua.

Silver för P16/17-killarna
Trion Samuel Eriksson Lidbrink (10:a P17), Rasmus Ahlgren (13:e i P17) och Tobias Eknor (12:a P16) sprang hem silvret i P17-klassens lagtävling med blott fyra sekunders marginal till trean Högby som hade ettan och tvåan individuellt. Det visar att tre jämna kan nå långt i en lagtävling!

Ny medalj för “Hagis”
I M60 gjorde Lasse Hagström ett habilt lopp och följde upp VDM-titeln i Flemingsberg förra helgen med ett brons nu. Blott sex sekunder fattades till silvret. Brons tog även Anja Tjärdal i K40 4 km där hon med 15:10 bara var sex sekunder från silvret och 23 från guldet.
Resultat lördag
Hela webbsändningen från Västerås