Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Trion som fixade lagguldet på 4 km. Fr v Karim Mohammadi, John Foitzik och Alexander Palm. Foto: Jonas Hedman

TSM1: Härligt lagguld på 4 km!

Terräng-SM i Eskilstuna inleddes på lördagen och resulterade i lagguld för Spårvägens herrar på korta banan efter en härlig sekundfight med Hässelby. I laget sprang Alexander Palm, John Foitzik och Karim Mohammadi.

Det var bara 5-6 grader och mulet större delen av dagen vid Vilsta sportcentrum i utkanten av Eskilstuna och de sista timmarna duggregnade det vilket gjorde det till 80 procent grästäckta 2 km-varvet ytterligare lite tyngre. På manliga 4 km var det Eskilstuna FI:s Abraham Adhanom och Malmö AI:s Jonas Leanderson som ryckte loss på första varvet med en andraklunga bestående av Hässelbys fjolårsmästare Andreas Åhwall, Fredrikshofs Napoleon Solomon och Spårvägens Alexander Palm.
Efter sista nedförslöpningen 3.3 km från mål hade Leanderson 2-3 meter men Adhanom kom ikapp och var helt överlägsen sista 500 meterna och vann med sju sekunder på 11:36. Olle Walleräng hade sett fram mot att springa SM i sin födelsestad men problemen med slemsäcken i ena foten gjorde att han inte fick starta för doktorn.

Karims bästa terränglopp

Hemmaguld alltså och där bakom fullföljde Alexander Palm till en fin femteplats på 11:55 och sedan följde John Foitzik som nia på 12:12 och överraskningen Karim Mohammadi som tia på 12:15.
Karim har på grund av skada inte tävlat på hela sommaren men visade nu en styrka som verkligen imponerade. Totaltiden för de tre främsta spårvägarna var 36:02 vilket innebar guld – två sekunder före Hässelby. Segern var Spårets första sedan 2010.
Det blev dessutom en femteplats för andralaget som bestod av Alexander Söderberg (19:e), Jon Cleghorn (21:a) och Johan Svensson (36:a). Sjunde spårvägare var Alexander Holmblad på 48:e plats.

Utmärkt laginsats i P15

I yngsta pojkklassen sprang Rasmus Ahlgren in på en fin sjundeplats på 14:11 följd av Samuel Eriksson Lidbrink (12:a) Vilgot Ljunggren på 29:e plats. Det innebar brons i lagtävlingen bara halvminuten från tvåan Huddinge!
I P17 4 km sprang trion Gustav Nordling, Olof Nordling och Valdemar Crispin in på en sjätteplats i lagtävlingen där de individuellt hade placeringarna 20, 34 och 36. Fjärde spårvägare var Mikael Landels Barnes.

Nytt guld för Uhris

Fredrik Uhrbom satte upp bra fart i M35-loppet över 8 km och ingen hängde på. Sedan såg det ut som att han aldrig slog av på farten och segermarginalen blev till slut 19 sekunder till Örebros Per Sjögren – 26:32 mot 26:51.
– Synd bara att Daniel Norgren blev sjuk och inte kunde vara med. För ett mål var ju också att vinna lagtävlingen. Men å andra sidan så tvingades ju Lasse Hagström bryta p g a skada så jag blev ju ensam spårvägare i mål, säger Fredrik.
Resultatlistan.