Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Elina Johansson på väg mot silver i K22. Foto: Jonas Hedman

TSM dag 2: Elina gick för guld

Även söndagens terräng-SM-tävlingar i Uppsala bjöd på strålande väder och dagens spårvägare var Elina Johansson och Fredrik Uhrbom som båda tog medalj.

Elina avstod seniorernas 4 km-lopp på lördagen för att satsa allt på guld i K22 på söndagen. Hon tog också kommandot på första varvet och endast Hälles Meraf Bahta orkade hänga på. Meraf var den starkare på slutet och när de två kom ner mot målområdet för den sista 400 m-öglan hade hon tio meter och det avståndet stod sig in i mål.
Guld till Meraf på 14:04 med Elina tre sekunder bakom och bronset till Örgrytes Nina Persson på 14:19. Elina gjorde nu sitt sista terräng-SM som junior och det blev det bästa. Förra året var hon fyra. Den placeringen fick nu Sara Sjökvist som efter en bra avslutning bara var sex sekunder från brons.

Första terräng-SM-medaljen för Uhris
Fredrik Uhrbom blev till slut ensam spårvägare på 12 km och han var som vanligt aktiv i tätklungan de första varven. När Hässelbys Adil Bouafif ryckte spreds fältet ut och Fredrik hamnade i ett vakum mellan tvåan David Nilsson och Rånäs Janne Holmén.
Janne hann ikapp Fredrik på näst sista varvet och passerade också, men Fredrik gav sig inte och tog sig på slutrundan förbi och klarade bronset med sex sekunders marginal. Guldet till Hässelbys Adil Bouafif på 37:42 före David Nilsson 38:35 och Fredrik 39:05.
På kvinnliga 8 km kom Lena Örn aldrig till start på grund av andningssvårigheterna efter korta banan på lördagen. Det blev faktiskt bara Cecilia Norrbom och Ann Björklund som kom till start. Ann slutade 17:e medan Cecilia bröt.

Medhane artonde
Medhane Temesgen har haft mycket förkylningar och avbrott i träningen under vintern och var inte i bästa form. Det är mot den bakgrunden man ska se hans 18:e-plats i P19 4 km.
Det blev två medaljer andra dagen och sjukdomar och annat gjorde att det inte blev några lag på de långa banorna. Nästa terräng-SM går i Linköping om ett år och då får det bli ändring på det.
Resultatlistan.
Bilderna från terräng-SM.