Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Termometern visar -16,6°C i Stockholm. Men så kallt är det inte överallt. Definitivt inte i Stellenbosch vilket denna oktett spårvägare konstaterar. Främre raden fr v Thomas Nikitin, Emma Mellåker, Erica Jarder, Emil Zail, Moa Hjelmer och Gladys Bamane. Bakre raden Erik Thorstensson, Juan Pettersson och Alexander Nordkvist (Huddinge AIS).

“Träningen går utmärkt i Sydafrika!”

Ett gäng spårvägare är traditionsenligt på träningsläger i Sydafrika för att vässa formen inför inomhussäsongen. Här skriver Moa Hjelmer om hur det går nere i värmen!

Just nu pågår träningsläger för fullt här i Stellenbosch utanför Kapstaden. Vi bor som vanligt på Rolands Uitspan, ett trevligt litet hotell med endast 14 rum, beläget ca 2 km från arenan och 2,5 km från centrala Stellenbosch. Under träningslägerperioden, som sträcker sig från 13 december till 17 januari har vi varit femton stycken på plats, varav tio aktiva. Det har varit lite av ett dropp in, så som är brukligt, och de som har varit här längst, fem veckor, är Erica Jarder, Erik Thorstensson, Tomek Nikitin och Alexander Nordkvist (Huddinge AIS).
Vi har haft bra väder under i princip hela vistelsen, över 30 grader varje dag. Varmast än så länge var en dag med 38-41 grader i skuggan, turligt nog en vilodag! Två-tre dagar har det kommit någon regnskur, men den har blåst förbi på en förmiddag. Annars strålar solen hela dagarna och gör oss alla ordentligt brunbrända.

Tillfällig magsjuka
Lite otur hade nästan alla av oss med maten häromdagen då vi åkte på någon slags matförgiftning/magsjuka. Det var över på ett dygn, så ingen skada skedd, och nu är vi i gång igen!
Vi andra som befinner oss här i värmen är Gladys Bamane, Nuulu Ndiwanbene, Martin Cameron (Falun), Emma Mellåker, Juan Pettersson, Emil Zail, Jan Kowalski, Lech Nikitin, David Fridell med Sanna, och undertecknad Moa Hjelmer.
Träningen går utmärkt för alla, vi kör dubbelpass varje dag och har vilodag var fjärde dag. Det ser ut som att det kommer att bli en bra inomhussäsong för oss allihop!