Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Stjärnorna från vänster: Angelica Bengtsson, Jesper Hellström, Kalle Berglund och Moa Hjelmer

Träna med stjärnorna

Förra torsdagen gick årets upplaga av ”Träna med stjärnorna” av stapeln. Närmare 50 ungdomar från Spårvägen och Hässelby fick chansen att träna ett pass med sina idoler.

Detta arrangemang är möjligt tack vare bidrag från löpare i alla lopp som arrangeras av Stockholm Marathon AB. Löpare som anmäler sig till loppen kan också lägga extra pengar som går direkt till våra föreningars barn och ungdomar.

Årets stjärnor var Angelica Bengtsson och Jesper Hellström från Hässelby SK samt Moa Hjelmer och Kalle Berglund från Spårvägens FK. I och med detta kunde vi erbjuda träningspass i stav, tresteg, sprint och medeldistans. Ungdomarna kom i två grupper, de yngre tränade på förmiddagen och de äldre hade sin träning efter dem. Spårvägens ungdomstränare höll en gemensam uppvärmning följt av en presentation av stjärnorna. Sedan delades ungdomarna upp i grupper för att träna en av grenarna med respektive stjärna. Löppasset bestod både av stafetter och intervaller med Kalle, Moa gav ut bra tips om startmomentet och hur man nyttjar startblocken på bästa sätt. Stavhopparna började med gymnastikövningar innan de gick över till själva stavhoppet med Angelica och hos Jesper fick ungdomarna göra övningar med boxar för att få till den rytm som krävs i tresteg.

Efter genomfört pass fanns möjlighet att ställa frågor till stjärnorna och få en autograf på sin tröja. Vi bjöd även på lunch efter passet.

Vi vill tacka alla ungdomar, ungdomstränare och föräldrar som gjorde träningsdagen möjlig!