Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Tio spårvägare i Finnkampen

Efter sexton år är landskampen med stort L – Finnkampen – tillbaka på Stockholms Stadion och tio spårvägare kommer att tävla i landslagsdräkt på hemmaplan kommande helg.

Tio spårvägare gör sexton starter och Moa Hjelmer är mest i farten eftersom hon är uppsatt på 200, 400 och långa stafetten. Det är dock ett klart lugnare program än vad hon hade i fjol då det handlade om alla tre sprinterdistanserna plus båda stafetterna.

Dubbeltrippel för andra året i rad

I kast kör Leif Arrhenius, Niklas Arrhenius och Daniel Ståhl både kula och diskus för andra året i rad och dubbelstartar gör också Olle Walleräng. Han tog SM-silver på 5000 m i Borås förra helgen och var då anmäld också på 10 000 m men startade aldrig. Men på lördag ser det ut att verkligen bli debut på den längsta mästerskapsdistansen på bana för Olle! Detta sedan Mustafa Mohamed p g a förkylning tappat träning och därför tackat nej. Fredrik Uhrbom är reserv på både 5000 och 10 000 m.
Även Mattias Sunneborn var uttagen men valde Mästarnas mästare istället där han fick plats efter att förre brottaren Frank Andersson tvingats hoppa av.


Elin tillbaka i blågul dräkt

På korta häcken gör Elin Westerlund sin första landskamp på tre år. Efter klubbrekordet 13.76 i SM-försöken finns chansen att förbättra det ytterligare i helgen eftersom väderprognoserna talar om riktigt fint väder!
Dessutom springer Wille Levay 1500 m i ungdomsfinnkampen.


Spårvägarna i Finnkampen

Män

M 800 m: Johan Svensson
M 5000 m: Olle Walleräng
M 10 000 m: Olle Walleräng
M 110 m häck: Marvin Tay
M Kula: Leif Arrhenius, Niklas Arrhenius och Daniel Ståhl
M Diskus: Niklas Arrhenius, Daniel Ståhl och Leif Arrhenius
M 4×400 m: Axel Bergrahm

Kvinnor

K 200 m: Moa Hjelmer
K 400 m: Moa Hjelmer
K 100 m häck: Elin Westerlund
K Längd: Erica Jarder
K 4×400 m: Moa Hjelmer

Hela laguppställningen


Ungdomsfinnkampen

P17 1500 m: Wille Levay
Hela u-laget