Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lena Örn blev Spårvägens individuelle vinnare under terräng-SM-helgen i Växjö. Foto: Jonas Hedman

Terräng-SM dag 2: Sju medaljer!

Två guld, tre silver och två brons blev medaljfacit för Spårvägen under söndagen av terräng-SM i Växjö. Lena Örn SM-debuterade i Spårvägen-linnet på bästa sätt genom att vinna K22-guldet och mindre än en timme senare såg Oskar Landin, Alexander Söderberg och Tobias Lundgren till att det blev lagguld i M22!

Det var lika bra väder på söndagen som på lördagen ute vid Teleborgs slott i utkanten av Växjö. Det innebar runt 18 grader och sol!
Lena Örn, 20, var först ut på banan och styrde K22-loppet över 4 km från start till mål. Hon hade byggt upp ett par sekunders ledning vid varvningen och utökade den ytterligare på andra varvet. Hon kom i mål på 14:54 och var med det 16 sekunder före tvåan Moa Westman från Rånäs!
– Jättekul! Det här är mitt allra första JSM-guld, sa en glad Lena.

Guld, silver och brons i M22

Direkt efter var det dags för M22-loppet över 6 km. Oskar Landin var åtta i Halmstad för ett år sedan men är nu en ännu bättre löpare. Det var dock helt klart att han skulle få hårt motstånd av klubbkamraterna Alexander Söderberg (ny i klassen) och Tobias Lundgren (som inte var med förra året).
Alla tre var med i tätklungan från start och oftast var någon av dem först i spåret. I nedförslöpningen ut på sista varvet ryckte Oskar åt sig tiotalet meter men det visade sig till slut vara Turebergs Erik Widing som var allra starkast. Han vann guldet med elva sekunders marginal.
Tobias Lundgren var ikapp Oskar med en dryg kilometer kvar att springa men drabbades då av magproblem och fick slå av på tempot i en halvminut. Oskar höll undan fram till silvret medan bronset gick till Alexander Söderberg som var sex sekunder efter. Tobias slutade sjua på 20:03 och det blev givetvis en överlägsen lagseger – över 4,5 minut före Rånäs.
– Det här var mitt bästa lopp hittills, sa Oskar Landin som nu höll ihop det ända in i mål.

Nytt silver för Henrik

Efter silvret på korta banan på lördagen bestämde sig Henrik Skoog att starta även på “tolvan”. Det gjorde även Erik Sjöqvist och regerande mästaren Mustafa Mohamed så alla lördagens medaljörer från korta banan var med.
Det blev också den trion det kom att handla om. Henrik drog en hel del och avlöstes en period av Erik medan Musse låg strax bakom de första fem varven.
På näst sista varvet fick Erik släppa och ut på sista hade Musse skaffat sig tio meters lucka till Henrik. Det avståndet växte dock inte men blev heller inte så mycket mindre.
Musse vann på 37:37 – nio sekunder före Henrik och ytterligare 39 före Erik.
Där bakom spurtade Fredrik Uhrbom in som fin femma på 39:10. Kent Claesson blev sjuttonde på 41:02 och därmed blev det silver i lagtävlingen, 37 sekunder bakom Hälle.

Brons för tjejerna på åttan

Kvinnornas långa bana blev en uppvisning av Hässelbys Isabellah Andersson som tog sitt andra individuella guld under helgen. Några placeringar där bakom sprang Flo Jonsson och Lilian Magnusson sida vid sida under några varv. Flo avslutade sedan bra och blev sjua på 29:26. Upp till brons fattades en halvminut.
Anja Lindberg sprang om Lilian och blev trettonde på 30:45, två placeringar och elva sekunder före Lilian. Ann Björklund blev artonde. I lagtävlingen blev det brons bakom Hässelby och Rånäs.

Fyra pinnar upp för Karim

För ett år sedan i Halmstad blev 400/800 m-löparen Karim Mohammadi elva i P19 4 km på 13:24. Nu blev det en sjundeplats på 13:04. Imponerande av en kortlöpare att även springa terräng!
Sammanfattningsvis var det en mycket lyckad helg på alla sätt! Bra resultat, fint väder och en skön stämning i den stora truppen!
Om tre veckor är det dags för nästa mästerskapstävling – stafett-SM på Slottsskogsvallen i Göteborg. Och även dit blir det gemensam bussresa!
På arrangörens hemsida finns alla resultaten.

Resultat dag 2 av SM i terräng, Växjö, 4 maj 2008M 12 km

2) Henrik Skoog 37:46
5) Fredrik Uhrbom 39:10
17) Kent Claesson 41:02
Fredrik Hellgren bröt.

M 12 km lag

2) Spårvägen 1:57:58
(Skoog, Uhrbom, Claesson)

K 8 km

7) Flo Jonsson 29:26
13) Anja Lindberg 30:45
15) Lilian Magnusson 30:56
18) Ann Björklund 32:34
Carin Bergman bröt.

K 8 km lag

3) Spårvägen 1:31:07
(Jonsson, Lindberg, Magnusson)

M22 6 km

2) Oskar Landin 19:17
3) Alexander Söderberg 19:23
7) Tobias Lundgren 20:03

M22 6 km lag

1) Spårvägen 58:43
(Landin, Söderberg, Lundgren)

K22 4 km

1) Lena Örn 14:54

P19 4 km

7) Karim Mohammadi 13:04