Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tobias Lundgren på väg mot brons i M22. Foto: Tommy Berlin

Terräng-SM dag 2: M22-brons för Tobias!

Tobias Lundgren stod för den bästa Spårvägen-placeringen när terräng-SM avslutades i Tantolunden på söndagen. I strålande sol rusade Tobias in som trea i M22-loppet över 6 km och tog Spårvägens enda medalj på söndagen.

Tobias stod för ett bra lopp med en stark avslutning och hade till slut hela 20 sekunders marginal till fyran Oskar Danielson från Norrköping. Strömstads Mikael Ekvall sololöpte större delen av loppet in till en tolv sekunder stor seger på 17:39. Silvret gick till Hässelbys Andreas Åhwall på 17:51 och så alltså brons för Tobias Lundgren på 18:02.
Det fanns stora förhoppningar om att upprepa lagguldet från förra året trots att Alexander Söderberg inte var på plats (studerar i USA). Men när Oskar Landin blev sjuk och inte kunde starta så blev det betydligt tunnare. Marcus Gustafsson blev till slut näst bästa spårvägare på 21:a plats (20:14) och när Johan Jonsson Dahl inte kunde fullfölja det sista varvet så blev det aldrig något komplett lag i mål.

Uhris sexa på tolvan
På herrarnas långa bana följde Fredrik Uhrbom en klunga på 4–6:e-plats under de första varven. Därefter fick han släppa men avslutade starkt sista kilometern och knep sjätteplatsen på 37:37. Mustafa Mohamed vann med 43 sekunder på 35:05 och upp till bronset hade Fredrik 41 sekunder.
Henrik Skoog valde att inte starta och eftersom Johan Olsson redan tidigare i veckan förklarat att han inte kunde komma till start på grund av sjukdom så blev det inget lag.

Elfte plats för Tove
Efter niondeplats igår tog Tove Berg det nu lugnare på långa banans 8 km och blev till slut elva på 29:10. Hon var faktiskt ensam spårvägare i loppet. Rånäs Ulrika Johansson vann på 27:03.
I K22 gjorde Elina Johansson ett bra lopp och kom i mål som sjua på 15:04. Täbys Sara Sjöqvist vann överlägsetpå 13:55.
I F19 hade Sofia Thomée 15:35 vilket räckte till en 17:e-plats bakom Lidingös suveräna vinnare Sofia Öberg. Det blev för övrigt trippel Lidingö på prispallen.
Man konstaterar att det var ovanligt få spårvägare på seniorernas långa banor och vi hade inga lag alls här. Det positiva är att vi hade deltagare i alla junior- och ungdomsklasser!
Alla resultaten.
Tommy Berlins bilder från söndagen.