Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Olle Walleräng tog brons på korta banan och bidrog därmed också till lagguldet. Foto: Tommy Berlin

Terräng-SM dag 1: Lagguld på korta banan!

Sol, sol och åter sol – och en lång rad snabba terränglopp! Det var vad inledningsdagen av terräng-SM i Tantolunden på Söder bestod av. Allra snabbast gick det på manliga 4 km där Olle Walleräng tog brons några steg före Henrik Skoog. Tillsammans med Fredrik Uhrbom tog de guld i lagtävlingen!

Hälles Mustafa Mohamed öppnade stenhårt och det var endast Hässelbys Adil Bouafif som vågade hänga med. Olle Walleräng låg trea under större delen och fick springa i ett vakum. Bakom honom bildade Henrik Skoog, Hälles Oskar Käck och Lunds Johan Wallerstein en klunga. I sista stigningen släppte Henrik de två lite men kom sedan tillbaka i spurten och var faktiskt bara några steg efter Olle Walleräng.
– Det kändes inte helt bra när jag vaknade i morse, säger Olle. Men en medalj är alltid en medalj och detta var min första i terräng som senior.
När sedan “Uhris” kom in som tia så innebar det en klar seger i lagtävlingen med 17 sekunder före Hälle – 34:00 mot 34:17. Bronset till Hässelby på 34:24. Spårets andralag slutade sexa på 35:55. Musses 11:02 är den näst snabbaste segertiden i terräng-SM-historien – för 28 år sedan var Lasse Ericsson en halvsekund snabbare. Olle hade 11:13 och Henrik 11:14.
Bakom Spårets förstalag blev Jörgen Johansson 24:a, Oskar Landin 25:a och Tobias Lundgren 27:a. 53 man fullföljde.

Tove tillbaka på svensk mark
Fem spårvägare ställde upp på den kvinnliga korta banan och av dem lyckades Tove Berg bäst med en niondeplats. Efter en bra satsning på första varvet tappade hon några placeringar på andra och var med sina 13:55 en placering och sex sekunder före Flo Jonsson. Trea i laget blev Lilian Magnusson på en 17:e-plats. Det innebar brons i lagtävlingen på 42:26. Hässelby vann på 39:44 före Rånäs 40:48.
Malin Kemi blev 21:a och Linnéa Smes 22:a. Ulrika Johansson vann loppet på 12:51.
Alla resultaten.
38 bilder från lördagen.