Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa agerade med stort självförtroende när hon mötte världseliten i VM-semin och tog ledningen in på gemensam bana halvvägs (23.85)! Foto: Deca Text&Bild

Svenskt rekord av Moa!!

Moa Hjelmer gjorde allt rätt i VM-semifinalen på 400 m i Istanbul där hon satsade allt och ledde in på gemensam bana halvvägs. Det räckte inte hela vägen fram till final men den fantastiska satsningen belönades med personligt rekord, klubbrekord, distriktsrekord och svenskt rekord – 52.29!

Moa ledde med två meter halvvägs på 23.85 – bara 0.08 från hennes färska innepers på 200 m. De jagande närmade sig men Moa höll täten in i sista kurvan och även ut på upploppet.
– Men då kände jag att de kom samtidigt som det började bli tungt och sedan kom mjölksyran, säger Moa.
Tre tjejer passerade men Moa tog sig i mål på 52.29 – elva hundradelar under Ann-Louise Skoglunds 26 år gamla svenska rekord satt på inne-EM i Madrid 1986.
– Jag hade bestämt mig för att sätta högsta fart från början och är väldigt glad att jag verkligen vågade. Men jag hade inte tänkt att det skulle gå så fort som 23.85!
A. Lennart Julin knäppte 37.0 vid 300 m vilket kan jämföras med 37.7 i 52.43-loppet i XL-Galan i Globen för 2,5 veckor sedan.
Moa blev fyra i den första av de tre semifinalerna och endast de två främsta i varje gick vidare. Men med 52.29 var hon bara tre tiondelar från final och hade faktiskt sjätte bästa tid totalt – och fyra tiondelar snabbare än vinnaren i semin efter. Efter loppet hann Moa göra en intervju med SVT men på väg ut till resten av den församlade svenska pressen fick hon precis som på SM i Gävle i somras ta “en date med en papperskorg” för att använda hennes egna ord. Det blev en till innan alla intervjuer var avklarade. Det tar på kroppen att springa 400 m.
Moa tog verkligen ett steg till utvecklingsmässigt och visade att hon kan hävda sig också i konkurrens med världens bästa! Och nu har hon de svenska rekorden på 400 m både inne och ute!
Resultatlistan.