Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Tre spårvägare i första ledet i trenationslandskampen i Tammerfors. Daniel Ståhl bär fanan före Malin Liljestedt och Erica Jarder. Foto: Deca Text&Bild

Svensk dubbelseger i landskampen

Sverige vann både herr- och damkampen när Sverige, Finland och Norge möttes i Pirkkahalli i Tammerfors på lördagseftermiddagen.  Fem spårvägare representerade Sverige och två av dem blev individuella grensegrare!

Damerna vann totalt med hela 23 poäng medan herrkampen levde hela vägen. Till slut blev det svensk seger med en enda poäng efter dubbelseger i längd tack vare Michel Tornéus, 7.94, och Andreas Otterling som två gånger hoppade 7.89 (femma genom tiderna)!
Erica Jarder hade alla sina fem godkända hopp över sex meter och prickade 6.27 två gånger. Det innebar seger och var bara en centimeter från hennes färska klubbrekord. Grenseger blev det även för Nil de Oliveira på 400 m på 47.30 vilket är innepers även om det är på överlångt banvarv (300 m). Han sprang även tredjesträckan i stafetten 4×300 m som Sverige vann på 2:14.84 med Johan Wissman på sista. På 3000 m drog Malin Liljestedt klungan som sprang långt bakom vinnaren Ulrika Johansson. Klungspurten blev stenhård men det var Malin som tog hem det och ordnade svensk dubbelseger! Med 9:48.66 var hon 0.03 före finskan Janica Mäkelä.
På 60 m häck slutade Joakim Blaschke fyra och blev bäste svensk på årsbästat 8.06. Vann gjorde finländaren Ville Heinä på 7.87.
Seniorlandslagsdebutanten Daniel Ståhl fick äran att bära den svenska fanan på invigningen och gjorde det med bravur! För att spara kraft till kultävlingen nöjde sig Daniel dessutom med att bära flaggan med en (!) hand! Det visade sig vara en bra taktik för i tävlingen visade han inga premiärnerver utan hade fyra av fem godkända stötar över 16 meter med personliga rekordet 16.66 i topp! En förbättring med fyra centimeter vilket innebar en femteplats.
Resultatlistan