Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lagbrons på 4 km och silver individuellt för Emil Danielsson. Fr v Emil, Oliver Löfqvist och John Foitzik. Foto: Jonas Hedman

Suverän TSM-insats av Emil

Emil Danielsson gjorde sitt hittills bästa terränglopp då han på lördagen tog silver på korta banan i terräng-SM i Vällingby, detta bara två sekunder från guldet.

Emil låg med i tätklungan hela vägen som i övrigt bestod av Turebergs Andreas Almgren och Hässelbys Samuel Russom. När det 300 meter långa upploppet började hängdes Samuel av och det blev Andreas som vann på 11:10 – blott två sekunder före Andreas.
– Med en kilometer kvar kände jag att jag kunde vara med hela vägen in. Det är speciellt att möta Andras i en spurt eftersom jag vet att han är väldigt stark, säger Emil som nu tog sin tredje SM-medalj på 4 km efter brons 2018 och 2020.

Sjunde raka lagmedaljen
Bakom Emil spurtade Oliver Löfqvist i mål som 15:e på 11:48 och John Foitzik som 19:e på 11:51 vilket innebar brons i lagtävlingen bakom Hälle och Hässelby. Det var Spårets sjunde raka medalj på distansen efter bland annat fyra raka guld 2018-2021. Andralaget med Amaury Gouverneur, Karim Mohammadi och Daniel Gleimar slutade sexa. Extra kul att se Karim tillbaka eftersom det var första tävlingen på två år.

Angelicas hittills bästa
På kvinnliga 4 km var Hälles Samrawit Mengsteab snabbast med 13:25 med Angelica Strandberg elva på 14:05 och Cecilia Norrbom 19:e på 14:25. Angelica har satt personbästa på allt hon sprungit i år och nådde nu sin hittills bästa SM-placering. Cissi gjorde första SM-tävlingen efter barnafödande.

August bäst av ungdomarna
I ungdomsklasserna deltog fem spårvägare och bästa individuella placeringen nådde August Humeur som tia i P16. Samma placering nådde Spåret i den gemensamma lagtävlingen för alla tre ungdomsklasserna på pojksidan. Övriga i laget var Almer Nyberg (11:a i P15), Otto Windle Lindestam (22:a i P16) och Sebastian Salgado Bengtsson (23:a i P16).

Guld och silver till familjen Hagström
I K55 imponerade Katarina Hagström Löf med att ta guldet på 8 km på 33:58, halvminuten före tvåan. Därmed upprepade hon segern från Höganäs i fjol.
I loppet före på 4 km tog maken Lasse silver i M65 – tre sekunder före trean och fem före fyran.
I M60 4 km säkrade Roger Reinhold bronset på 16:27 med god marginal.
Resultatlistan

/Jonas Hedman