Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Mattias Sunneborn besökte Spårvägens styrelsemöte den 9 december och överlämnade diplomet som tack för att klubben stöder Suicide Zero. Fr v Anders Johrén, Anna Sunneborn, Lasse Hagström, Mattias, Andreas Carlborg, Åke Ruus, David Fridell och Jonas Hedman.

Sunneborns hopp – gör ett du också!

Vår fantastiske längdhoppare Mattias Sunneborn har många engagemang och ett är som ambassadör för den ideella organisationen "Suicide Zero" som jobbar med att minska antalet självmord som blir allt vanligare i Sverige. Genom "Hoppet" kan vem som helst stöda denna goda sak ekonomiskt vilket självklart Spårvägen gjort.

2013 ökade för andra året i rad självmorden i Sverige då 1606 personer tog sitt liv. Självmord är omgärdat av myter, tabun och okunskap och det har lett till att få på allvar har gjort något för att minska problemet. För att skapa uppmärksamhet kring frågan har den ideella organisationen Suicide Zero tillsammans med sin ambassadör Mattias Sunneborn lanserat kampanjen HOPPET. Det går ut på att man filmar eller fotograferar när man gör ett stående längdhopp, mäter det och publicerar det på Facebook. Man avrundar resultatet uppåt och skänker summan till Suicide Zero genom att betala in lika många kronor. Hoppet kan göras var som helst, det enda man behöver är ett måttband.
Om man till exempel hoppar 2.10 meter så avrundar man till 300 kr. SMS:a sedan Frihoppet300 (eller vilket belopp man nu väljer) till 72 672.
– Detta är den enda tävlingen där det är tillåtet att fuska och där det uppmuntras! säger Mattias vars personliga rekord i stående längd är 3.33.

Vad är världsrekordet?
Det inofficiella världsrekordet i längd utan ansats är 3.71 och som jämförelse kan nämnas att förbundskapten Karin Torneklint den 9 december hoppade 1.73 (ouppvärmd).
Pengarna går till “Suicide Zeros” arbete med att – genom spridning av kunskap om och förståelse för detta ofta tabubelagda område – förebygga självmord.
Kampanjen “Hoppet” startades nyligen och har redan samlat in över 100.000 kronor på det speciella kontot! Spårvägen Friidrott har bidragit med 5000 kr till Suicide Zero.
Mer info:
– Hemsidan för “Suicide Zero”
– Nyhetstext om kampanjstarten
– Hemsidan för Hopet-kampanjen