Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Några av de som kommer på 100-årsgalan. Fr v Claes Swedenstedt (ordf Alliansföreningen), Anders Johrén (vice ordf Spårvägens FK), Mikael Appelgren, Jan-Ove Waldner och höjdhopparen Fabian Delryd. Foto: Jonas Hedman

Stjärntätt i Spårets 100-årsgala i Sätra måndag kväll

Folksam GP-galan Spåret 100 i Sätra Friidrottshall har alla förutsättningar att bli en riktigt bra friidrottsgala med många svenska och internationella stjärnor!

Imorgon måndag den 4 februari är det premiär för friidrottsgalan Spåret 100 GP i Sätra Friidrottshall. Galan har samlat stora delar av den svenska eliten och för Ullevis Khaddi Sagnia innebär tävlingen säsongsdebut i specialgrenen längdhopp.

Tävlingsdebut för vintern är det dock inte. Khaddi har redan hunnit med att testa formen på både 60m och 60m häck, med prydligt personligt rekord på 60m med 7.31 och klart under IEM-kvalgränsen också på häcken med tiden 8.17, som resultat. Ifjol tangerade Khaddi Sagnia det svenska inomhusrekordet i längdhopp på 6.92m, och formen verkar alltså inte vara sämre i år.

Starka startfält på 800m

På lördagskvällen säsongsdebuterade Andreas Kramer på specialdistansen 800 m i World Indoor Tour-galan i Karlsruhe och vann på 1:46.52. Tiden är tre tiondelar under det två år gamla inomhusperset och för upp honom från fjärde till andra plats på den svenska genom-tiderna-listan där han nu bara har Martin Enholms svenska rekord på 1:45.91 före sig.

– Gårdagens lopp är jag nöjd med. En stabil säsongsinledning och det känns alltid bra när man lyckas vinna loppet. Just nu är jag europaetta vilket jag inte har några som helst problem med att vara, säger Andreas som har en ny chans att attackera Enholms svenska rekord under galan imorgon.

För det starkaste motståndet står de två australiensarna Peter Bol och Joseph Deng, som både två i somras sprang på 1:44. För Lovisa Lindh, svensk rekordhållerska utomhus på 800m, är det imorgon dags säsongsdebut. Nyss hemkommen från en månads läger i Sydafrika är hon laddad.
– Träningen på lägret har gått helt enligt plan och det ska bli väldigt kul att se hur jag ligger till formmässigt. Även om jag har fått till ett par bra banpass här nere är det svårt att veta exakt hur fort det kommer gå när jag tävlar. Det ska bli jätteroligt att köra igång på måndag och extra kul att första loppet blir i Sverige, säger Lovisa som jagar kvalgränsen till inomhus-EM på 2:05.00.
Brittiskan Jemma Reekie som toppar europalistan inomhus i vinter är favorit i loppet.

Spåret 100 GP är en del av det 100-årsjublieum som Spårvägens FK firar under 2019. Galan kommer att direktsändas i TV12 med start kl 19. Svenska rekordhållerskan i stavhopp Angelica Bengtsson, längdhopparen Michel Tornéus, höjdhoppskometen Fabian Delryd, kulstöterskan Fanny Roos och medeldistansaren Hanna Hermansson är några av de övriga som kommer att tävla imorgon.

Läs mer i Mitt i Söderort – Skärholmen