Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lag-SM-guldet i somras innebar 14 standarpoäng. Laget som fixade segern med en enda poängs marginal: stående fr v Leif Arrhenius, Otto Brinkman, Chris Brusenback, Erik Thorstensson, Carl Armfelt, Daniel Gleimar, Jon Cleghorn, Rasmus Bengtsson och Elias Håkansson. Främre raden Johan Svensson, Andreas Almlöf, Sebastian Ruthström och Nil de Oliveira. Knästående Adam Chiguer och liggande Hamza Kamara. På bilden saknas Marvin Tay. Foto: Jonas Hedman

Standaren: Tredje raka på herrsidan

När årets alla SM-tävlingar summerats efter terräng-SM i Västerås stod det klart att Spåret vunnit manliga Standaret för tredje året i rad före Hässelby och Huddinge. Detta med en betryggande marginal.

Herrarna samlade ihop 146 poäng vilket är den lägsta poängen på sex. Ändå blev det femte segern på de senaste sju åren vilket är positivt för svensk friidrott eftersom det betyder att poängen fördelades på fler klubbar. Hässelby var tvåa för tredje året i rad och samlade nu ihop 112 p mot 77 för Huddinge. Man noterar också att Spårets herrar varit topp-2 tio år i följd och bara missat prispallen en enda gång på 2000-talet vilket var 2003. Segrarna på denna sidan millenieskiftet är nio av 17 möjliga.
Manliga standaret 2016

Tjejerna trea
Det kvinnliga standaret vanns för femte året i följd av Hässelby, denna gång på 169 poäng med Ullevi tvåa på 122 och Spåret trea på 110. På de senaste nio åren har Spåret varit topp-3 alla gånger utom en (i fjol) men bland dessa finns bara en andraplats och ingen seger. Senaste det skedde var för 29 år sedan. Det blir visserligen kval i maj 2017 men det är ett revanschsuget lag och det kan mycket väl bli medalj i finalen redan i juli nästa år.
Kvinnliga standaret 2016