Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Ståhl utmanar Arrheniusarna

Just nu är det flera spårvägare som är och tränar och tävlar i Californien och bland dem har diskuskastarna Niklas Arrhenius, Leif Arrhenius och Daniel Ståhl tävlat flitigt. Bäst har det gått för Niklas som den 19 april årsdebuterade med 62.27 som är svenskt årsbästa.

Det var i Chula Vista utanför San Diego där hans tränare Vesteinn Hafsteinsson är på träningsläger med sina diskuskillar. Bland dem finns Leif Arrhenius och Daniel Ståhl som också gjort flera tävlingar. När de två sistnämnda möttes i La Jolla den 26 april var Daniel bara en dryg halvmeter från att slå Leif – 56.76 mot 56.20. Men i de övriga mötena har Leif har större marginal.
På plats i Chula Vista är även delar av det svenska friidrottslandslaget och bland dem Moa Hjelmer, Nil de Oliveira och coach Rolle Bergman men Moa och Nil har inga tävlingar inplanerade.
I lördags var det tävlingar i Eagle Rock och där tävlade inte bara Daniel, Niklas och Leif utan även Thomas Nikitin som sprang 400 m häck (57.14). Samma helg sprang Alexander Söderberg 10 000 m på andra sidan USA (Lawrenceville, NJ) där han vann på 30:15.13.