Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Värdig vinnare! Extra kul var det att mamma Taina också var på plats på scenen och höll tal före prisutdelningen! Foto: Deca Text&Bild

Ståhl prisad på Idrottsgalan!

Årets manlige idrottare i Sverige 2017 heter Daniel Ståhl! Det var stort när vår världsetta i diskus fick kliva upp på scenen i Globen och ta emot utmärkelsen!

Daniel var en av fyra i omröstningen om Årets manlige idrottare för sitt svenska rekord i diskus på 71.29 och VM-silvret i London. I konkurrens med boxningsvärldsmästaren Badou Jack, EM-vinnaren i hästhoppning, Peder Fredricson, och paraskilängdåkaren Zebastian Modin blev det till slut Daniels namn som lästes upp på scenen! Proceduren föregicks av att det plötsligt stod fyra galanta damer stod på scenen – mammorna till de fyra nominerade! De höll alla härliga tal om sina söner, berättade om hur de började med sin idrott och det var verkligen ett höjdarinslag i Idrottsgalan! Se och hör Tainas tal till sonen!
Taina, som själv varit diskuskastare av landslagsklass och klubbrekordhållare i Spårvägen, berättade bland annat att Daniel fått styrkan från pappa Janne (släggkastare) och den finska sisun från henne. Det lysande resultatet av denna kombination har vi i Daniel Ståhl fått njuta av många gånger!

Fint tacktal
Även Daniel höll tal och tackade de som hjälpt honom på vägen till framgångarna. 
– Jag vill tacka min familj, min enastående tränare Vésteinn Hafsteinsson, Åke Ruus, min manager Hans Üürike, Axel Bernhult, Thomas Lindell, Jussi Tukiainen, Shaun Pickering, bröderna Niklas och Leif Arrhenius, Sveriges Olympiska Kommitté, Svenska Friidrottsförbundet, Spårvägens Friidrottsklubb, Stockholms Tyngdlyftningsklubb, min träningsgrupp i Global Throwing, mina sponsorer och vänner i Sverige och utomlands. Utan er hade jag aldrig stått på scenen här idag!
På plats i Globen var flera spårvägare – bland annat hela familjen Ståhl med förutom Taina syster Anneli och pappa Janne.

Vésteinn nominerad
Även Daniels tränare Vésteinn Hafsteinsson var en av fyra nominerade i kategorin Årets ledare i konkurrens med Håkan Carlsson (orientering), Rikard Grönborg (ishockey) och Graham Potter (fotboll). Vinnare blev den sistnämnde som är tränare för Östersunds FK.
En gång tidigare har en Spårvägen-friidrottare prisats på Idrottsgalan och det var i januari 2012 då Moa Hjelmer utsågs till Årets nykomling. Det var året efter att hon satt sitt första svenska rekord på 400 m, tagit U23EM-silver och nått semifinal på VM i Daegu.
Allt om Idrottsgalan 2018