Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldlaget på 4x100 m som satte distriktsrekord med 44.82. Fr v Gladys Bamane, Isabell Eurenius, Elin Westerlund och Moa Hjelmer. Foto: Jonas Hedman

Stafett-SM1: Vilken tid av 4×100-tjejerna!

Spårvägen tog dubbla senior-guld första dagen av stafett-SM på Stockholms Stadion och för dem stod tjejernas korta stafettlag för främsta bedriften genom att med 44.82 radera ut ett 26 år gammalt distriktsrekord!

Gladys Bamane, Isabelle Eurenius, Elin Westerlund och Moa Hjelmer stod för en helt suverän insats genom genom att leda från start till mål och vinna med hela 1.5 sekund på 44.82! Tiden är klubbrekord med sju tiondelar, en förbättring av Hellas 26 år gamla distriktsrekord och den tredje bästa klubblagstiden som noterats bakom MAI:s två år gamla svenska rekord 44.44 från Kil (då hade de 44.78 försöken).
Att det skulle kunna bli jämnt insåg man när Irene Ekelund strukit sig och MAI försvann också under högljudda svordomar i andra växlingen.
– Då hade jag redan fått pinnen av Isabelle men hörde både det ena och det andra och förstod att MAI var borta, säger Elin som sprang kurvan.
Sista växlingen var säker och sedan rusade Moa med blixtens hastighet upploppet ner så som bara hon kan! Silvret till Hässelby och bronset till Ullevi.

Manliga laget fyra på 4×100 m
Spårets manliga 4×100-lag var decimerat av skador och annat och man insåg direkt att det skulle bli svårt att nå medalj. Axel Bergrahm, Chris Brusenback, Truls Axelson och Nil de Oliveira gjorde dock en bra insats utifrån förutsättningarna och kom in som fyra på 41.35 – halvsekunden från brons. Ullevi vann på suveräna 39.99 före MAUI 40.67 och Hammarby 40.77.