Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Kalle Berglund korsar mållinjen som första man på 4x800 m och tas emot av Wille Levay. Foto: Jonas Hedman

Stafett-SM1: Kalle ordnade guldet på 4×800

Manliga 4x800 m blev rafflande där Kalle Berglund låg som ett frimärke bakom Turebergs Andreas Almgren på sista sträckan och på slutet spurtade om till seger.

Spåret ledde in till första växlingen tack vare Johan Walldén före Tureberg och de två drog snabbt ifrån övriga fältet och ledde med långt över 50 meter efter tre sträckor. Men in mot sista växlingen passerade Turans Johan Eriksson Spårvägens Wille Levay och växlade några meter före.
Ut på sista var Spårets Kalle Berglund snabbt uppe i rygg på Andreas Almgren och låg klistrad till 150 meter från mål då han tryckte till och snabbt fick flera meter. Han kunde till och med slå av på farten de sista meterna in till en klar seger på utmärkta 7:25.17 – 2.5 sekunder före Andreas. Segerlaget Johan Walldén, Johan Svensson, Wille Levay och Kalle Berglund såg därmed till att Spårvägen tog sitt fjärde raka guld på distansen och tiden är den bästa av ett svenskt klubblag på elva år. Det svenska rekordet är MAI:s 20 år gamla 7:19.44 och man noterar också att det fattades blott 0.61 till det 30 år gamla klubbrekordet.
Andreas skadade tyvärr foten 150 meter från mål (tog sig för benet mitt på upploppet), slet av sig spikskon efter målgång och fick snabbt på en kylpåse. Ett tråkigt slut på ett spännande lopp. Bronset tog Hässelby på 7:39.04.

Se 4×800 m-finalen i sin helhet filmad av Friidrottsfilm (Nuulu Ndiwabene och Martin Cameron)