Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Denna kvartett ordnade Spårets första 4x1500 m-guld på tio år. Fr v Karim Mohammadi, Henrik Jakobsson, Olle Walleräng och Alexander Holmblad. Foto: Jonas Hedman

Stafett-SM dag 2: Dubbla guld!!

Söndagens stafett-SM-tävlingar i Södertälje resulterade i guld på herrarnas 4x400 och 4x1500 m och brons på kvinnliga 3x1500 m. Och de två ädlaste valörerna hemfördes med god marginal. 

Andra dagens tävlingarna genomfördes i ett härligt höstväder med sol och runt 17 grader och med en betydligt svagare vind jämfört med lördagen. På manliga 4×1500 m fick Spårets lag ett välbehövligt tillskott då Karim Mohammadi, som inte kunde vara med på 4×800 dagen före, kom till start trots att han var förkyld. Han vann förstasträckan med 20-talet meter och MAI:s Robin Leandersson och Henrik Jakobsson kunde gå ut i ledning.

3:50 av Olle Walleräng
MAI:s Viktor Ekelund kom ikapp och kunde gå ifrån med tiotalet meter in till andra växlingen men där var Olle Walleräng ikapp Martin Nilson efter omkring tvåhundra meter. Olle hade 59 på första varvet och 60 på andra och tappade bara obetydligt med fart på sista sjuhundra meterna (3:50 som sträcktid) och kunde lämna över pinnen till Alexander Holmblad med 40 meters ledning.
Bakåt var avstånden stora och Hässelby, som hade 3:36-löparen Nacerddine Hallil på sista var t ex 250 meter efter.
Alexander Holmblad gjorde allt rätt och höll undan in till seger på 15:59.53 före MAI 16:11.60 och Hässelby 16:18.50 som tog bronset efter att Nacerddine (3:46 som sträcktid) passerat Turebergs Daniel Almgren med tvåhundra meter kvar (16:23.04 på Turan). Spårvägarnas sträcktider: Karim 4:00, henrik 4:03, Olle 3:50 och Alexander 4:06.
Endast fyra lag till start och beträffande segertiden så var det den långsammaste på 50 år.

Snuddande nära klubbrekordet på 4×400
Mattias Sunneborn gjorde en bra förstasträcka och Spåret var verkligen med längst framme från början. Johan Svensson fick spets ut på andra men Hässelbys Mattias Claesson kom ikapp men Sverigeettan på 800 m var stark och vann sträckan med någon meter före Mattias.
En växling sent i zonen till Axel Bergrahm följde och han sprang ifrån Hässelbys Albin Johansson som gjorde karriärens sista lopp. På sista sträckan fick Nil de Oliveira pinnen 6–7 meter före Niklas Larsson och det var aldrig något snack. Nil avverkade varvet utan att förta sig alltför mycket och segertiden 3:12.33 var bara 38 hundradelar från det ett år gamla klubbrekordet. Det är mindre än en tiondel per gubbe.
Då hade laget till 3/4 samma utseende, enda skillnaden var att Axel Bergrahm nu sprang istället för Thomas Nikitin. Silvret till Hässelby på 3:15.77 och bronset till Tureberg på 3:16.24. Guldet var Spårets andra raka och sjunde medalj i svit på distansen.

Utökad standarledning
Med tre herrguld utökade Spårets herrar ledningen i Standarstriden till 18 poäng då endast mångkamps-SM återstår. Eftersom enda hotet Hässelby inte har någon anmäld där och Spåret har en (Mattias Sunneborn) talar det mesta för att det blir blå-vit seger.