Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldkvartetten på 4x1500 m. Fr v Wille Levay, John Foitzik, Kalle Berglund och Johan Walldén. För John och Kalle var det andra guldet på lika många dagar efter segern på 4x800 m dagen före. Foto: Jonas Hedman

Stafett-SM 2: Överlägset guld på 4×1500 m!

Andra dagens av stafett-SM i Kil blev nästan lika lyckosam som lördagen tack vare seger på 4x1500 m och silver på 4x400 m för män. 

Det var mulet och bara 14 grader när tävlingarna inleddes på söndagen klockan tio men på eftermiddagen klarnade det upp och solen värmde skönt. Spåret hade två herrlag på 4×1500 m och coach Kent Claesson hade taktiken klar: full fart från start!
Och så blev det med andralagets Marcus Gustafsson främst följd av förstalagets Wille Levay medan alla andra släppte. Med ungefär ett varv kvar på sträckan tackade Wille för sig och stack ifrån till en mycket klar sträckseger på utmärkta 3:52! Marcus växlade som tvåa med Malmö AI en bit bakom.
På andra utökade John Foitzik avståndet men i mitten på sträckan krympte det men en bra avslutning gjorde att det var plus minus noll vid växlingen. John sträcktid var fyra blankt.

Övertygande lopp av Kalle

På tredje gick Kalle Berglund ut med fyrtiotalet meter till godo på MAI:s Warsame Hassan och höll bra hela vägen (3:53 på sträckan) så att Johan Walldén fick pinnen åtminstone 30 meter före Jonas Leandersson.
Johan, som blev medlem i Spårvägen för 1,5 år sedan, gjorde på grund av skador sin allra första tävling i Spårvägen-linnet och det slutade med SM-guld! Han hade åtta sekunders försprång till Leandersson vid klockringningen men tappade inte mer än fem in i mål – 15:43.19 mot 15:48.91.
Där bakom tog Hässelby bronset på 16:15.05 sex sekunder för Spårets andralag (16:21.26) där Joakim Eriksson, Alex Holmblad och Robin Leandersson avslutade.

Axel förde upp Spåret till silver

På 4×400 m kom fem lag till start och det blev Hässelby från start till mål. Petter Olson gav förstalaget ledningen på första sträckan vilken Mattias Claesson utökade till femton meter på andra med HSK 2 och Spåret tillsammans som tvåa-trea.
För Spårvägen sprang Martin Cameron första och Johan Svensson andra. Trausti Stefansson debuterade för Spårvägen på tredje och sprang bra även om det inte fanns något att göra mot Hässelbys förstalag. På sista sprang Axel Bergrahm ikapp och ifrån Hässelbys andralag (Axel Ohlson) och tog silvret 2,5 sekunder bakom Hässelby (3:12.26 mot 3:14.82) där Johan Wissman avslutad starkt. Bronset till Ullevi på 3:16.00.

Malin tillbaka på banan!

På kvinnliga 3×1500 m växlade Lina Johansson som fyra bakom ledande Hässelby (Kajsa Petersson) och på andra var Frida Aspnäs uppe på tredje plats och hängde länge Hälles 4:16-löperska Linn Nilsson. Linn kom ikapp Hässelbys Hanna Bartholomew och sprang även ifrån till en 30 meter stor ledning vid sista växlingen.
Så 4:05-löparen Meraf Bahta hade verkligen ett guldläge hon inte kunde missa. Hälle vann till slut på 13:18.16 – mästerskapsrekord med sex sekunder – med silver till Hässelby, brons till Lidingö och en fjärdeplats för Spåret på 14:06.56, bara fyra sekunder från medalj. Malin Liljestedt sprang slutsträckan för Spåret i vad som var hennes första tävling sedan Finnkampen i september 2012 (födde sitt andra barn under mellantiden).
Resultaten.