Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

SPÅRVÄGENS NYHETSBREV NR 8

Detta nyhetsbrev blir om lite av varje och är skrivet av Moa Hjelmer, europamästare på 400m 2012.

Terräng-SM och Stafett-SM

Årets sista SM-tävling gick av stapeln näst sista helgen i oktober. Utfallet blev 3 guld, 1 silver och 2 brons till Spårvägen i senior- och juniorklasserna. Tre av dessa medaljer togs individuellt och tre var lag-medaljer. Spårvägen visar fortsatt att vi är en stark klubb med både många toppaktiva, samtidigt som vi har stor bredd, som är så viktigt när det kommer till lag-insatser.

Att vi är en klubb med stark laganda visade vi också tidigare på säsongen under Stafett-SM. Där kammade vi hem 3 guld och 2 brons i senior- och juniorklasserna. Av våra sju startande lag tog alltså fem medalj!

(Mer utförligt skrivet om terräng- och stafett-SM finns att läsa på Spårvägens hemsida)

Jag vill med detta lyfta vikten av vår goda gemenskap i klubben, och att tävla i lag, att vi i vår individuella idrott ändå tillsammans kan lyfta varandra, speciellt under tuffare säsonger som ju denna har varit i och med pandemin.

 

Spårvägen ger tillbaka till friidrottssverige

I början av oktober arrangerade Spårvägen, tack vare Daniel Ståhl, tillsammans med Bauhaus: Daniel Ståhls kastarläger. Det som från början skulle ha varit ett litet arrangemang för enbart Spårvägen blev till ett två-dagars läger där kastare från hela Sverige bjöds in att få köra diskus, slägga, kula och styrka med våra duktiga Spårvägskastare.

Med som ledare förutom Daniel var Ivar Moisander, Caroline Wallin, Jesper Arbinge, Jörgen Karlsson och jag själv. Lägret blev en riktig höjdare och möjliggjorde att många av Sveriges kastungdomar fick göra något extra kul under en annars ganska begränsad och lägerfattig säsong.

 

Mer internutbildning

Spårvägen är en klubb rik på kompetens och bestående av många personer med god kunskap på olika områden. Detta vill vi bättre ta tillvara på!

Redan nu internutbildar vi våra tränare och senast bjöd Erik Thorstensson på ett praktiskt stavpass för våra ungdomstränare. Vi siktar framåt på mer internutbildning både praktiskt och teoretiskt för att höja kompetensen ytterligare, och vi välkomnar de Spårvägare som vill dela med sig!

 

Klubbis

Ett projekt som har dragits igång under hösten, och som kommer att fortsätta, är att fräscha upp vår klubblokal “Klubbis” som ligger i Stadions tunnelbanestation. Vi har infört skogräns för att minska smutsen och hålla lokalen renare på ett enkelt sätt. Nytt gymgolv ska läggas vid området för fria vikter och ytterligare material ska köpas in i form av ställning och stänger m.m. Förhoppningsvis så blir vi alla mer måna om att ta hand om vår klubblokal när den nu snyggas till! För dig som använder klubbis och saknar något eller tycker att något kan förbättras så mottages förslag mer än gärna.

Det här var ett litet urval av vad som händer i klubben. Träna på och håll tummarna att vi alla får njuta av en fortsatt mild höst!