Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens nyhetsbrev april-22

Bäste Spårvägare!!
Trots att våren har haft oerhört svårt att bryta vinterns grepp detta år känns det ändå som vi börjar få något som påminner om den härliga årstiden före sommaren.

Tyvärr är ju inte omvärldsläget något man blir stolt över men när vi nu genomlidit två pandemi år så hoppas man ändå att vi ska kunna få en någorlunda normal friidrottssäsong till slut.

Funktionärer

Om en dryg månad arrangerar vi Adidas Stockholm Marathon lördag 4 juni och som vanligt är loppet det första av våra stora löpartävlingar som sedan följs av både stora och små arrangemang. Anmälningssiffrorna till Maran är ganska bra även om alla löpare ännu inte hittat tillbaka till loppen som det var före pandemin. Hur mycket det betyder för klubbens ekonomi kan inte nog betonas, inte minst i dessa tuffa tider. Det är ju livsviktigt för Spårvägen att alla medlemmar, föräldrar, släkt och vänner ställer upp som funktionärer och alla våra uppgifter fram till oktober hittar du på länken https://www.sparvagenfriidrott.se/aktuellt/3419 där du också kan anmäla dig. Bara på tävlingsdagen på Maran gör vi i Spårvägen drygt 270 funktionärsinsatser. Inkomsterna från arrangemangen gör ju också att vi inte behöver sälja lotter, korvar, strumpor med mera och ändå står Spårvägen för tävlingar, resor, läger, kläder som vi kan subventionera.

Vaccinera klubben mot doping

Under årets första månader har vi också uppdaterat ”vaccinera klubben mot doping”. Det innebär att vi följer Riksidrottsförbundets riktlinjer att jobba för att motverka doping bland annat genom att göra en plan för arbetet och informera alla aktiva framförallt de som är över 15 år. Vill du läsa mer om vår strategi mot doping hittar du det på denna länk på hemsidan https://sparvagenfriidrott.se/files/SpaarvaagensFK_Policydokument_AntagnaVidStyrelsemote20170110.pdf?1643726690

Spårvägen/tävlingskläder

Vi vill också puffa för vårt samarbete med Stadium och NIKE där du kan köpa riktigt bra Spårvägen träningskläder, ryggsäckar, väskor med mera till subventionerade priser, du går in på länken https://www.stadium.se/foreningar/1766479

OBS!! Om du går in på hemsidan på mobilen får du inte alltid upp länken så gå gärna in via en dator.
Tävlingslinnen har vi på kansliet som du kan köpa enligt överens kommet med Ola, maila på info@sparvagenfriidrott.se och bestäm tid.

Mental rådgivning

Vi har också inlett ett samarbete med TrustCoach som kan hjälpa oss med bland annat coaching och mental träning för de som behöver vägledning för att nå sina drömmar och mål.
Mer kan du läsa på denna länk https://www.sparvagenfriidrott.se/klubben/medicin

Ola Svensson, kansliet Spårvägen