Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

SPÅRVÄGENS NYHETSBREV

Coronarestriktionerna har tagits bort och vi kan återgå till ett mer normalt liv igen. För klubbens del innebär det att vår verksamhet är tillbaka som vanligt. Vi måste följa de allmänna råd som finns kvar och ta ansvar för att inte öka på smittspridningen.

Nu när hösten kommer är det en hel del grupper som tränar i klubbis. Vi kommer att sätta upp ett schema under de tider när det är som flest i lokalen, mellan 17.00 – 20.00. Vi hjälps åt att hålla ordning i vår klubblokal för allas trivsel.

Den här säsongen har inneburit en del begränsningar pga pandemin i tävlandet. Men det har ändå genomförts tävlingar hela sommaren där arrangörerna har ställts på prov. Nya tävlingar har kommit till och även ett nytt tänk kring tävlingarna har vi sett. Kanske en del av detta blir kvar. Vi hoppas på att publiken nu får komma tillbaka till friidrottstävlingarna och att det inte behövs några mer begränsningar.

OS-Guld

För Spårvägens del var Daniel Ståhls OS-Guld den absoluta höjdpunkten 2021. En helt fantastisk prestation av Daniel som började sin friidrottskarriär i klubben som tonåring och sen har gått hela vägen. Vår slogan ”Spåret tar dig hela vägen” kan inte bli mer relevant än i Daniels fall.

Vi hade även Kalle Berglund med på OS i Tokyo på 1500m. Efter en strulig säsong fick inte Kalle till det som han ville och gick inte vidare från försöken. Kalle var i VM final på 1500m 2019 så kapaciteten finns där.

SM-Guld

Klubben har fått ett antal SM Guld medaljörer under säsongen. På senior SM i Borås blev det guld till Daniel Ståhl, diskus, Moa Hjelmer, 400m och Aina Griksaite, tresteg.

På JSM/USM15 fick vi guld genom Sebastian Löschner, kula, Hannah Hildning, diskus, Oliver Ericsson, tresteg och Tindra Törnestam, diskus. På mångkamps SM vann Philip Stömne guld i M22 klassen.

Inomhus SM avgjordes i Malmö och där fick vi tre guld genom Moa Hjelmer, 200m & 400m och Odain Rose, 60m.

SM Pokalen beräknas på alla SM tävlingar från 15-åringar upp till seniorerna. Där ligger vi just nu på en femteplats med 203 poäng. Leder gör Hässelby med 368 poäng med SM i marathon och terräng SM kvar på programmet. Här är vår målsättning att vara minst topp 3. Vi har haft en säsong där det inte riktigt har gått som vi velat, bl.a på lag SM med en 4:e plats för manliga laget. Tjejerna tog brons vilket var godkänt. Vi hade endast 8 lag till start på stafett SM vilket inte är bra nog. Det finns saker att jobba med. Vi vill få fler ungdomar som tar steget upp i junioråldrarna att tävla. Vi tror mycket på att tävla i stafetter för att det ger bra sammanhållning.

Landslaget

Vi har haft en rad aktiva som har representerat Sverige på mästerskap och landskamper under 2021. Utöver Ståhl och Berglund på OS hade vi på inomhus EM i Polen fyra aktiva, Joakim Andersson, 800m, Sara Lennman, kula, John Foitzik, 3000m och Odain Rose, 60m.

På U23 EM var Daniella Persson med i diskus och på U19 EM var Emma Sralla vår deltagare i diskus.

Archie Casteel sprang 10000m på European cup i Birmingham och Jeffrey Ige var med på kula i    Para- EM i Polen.

7 spårvägar var med på Finnkampen på Stadion. Moa Hjelmer, 200m & 400m, Emma Ljungberg, diskus, Sara Lennman, kula, Daniel Ståhl, diskus, Jesper Arbinge, kula, Emil Danielsson, 5000m och Oliver Löfqvist, 10000m.

Klubbrekord, veteran & paraverksamhet

25 klubbrekord har slagits. Gå gärna in på www.sparvagenfriidrott.se och läs mer om detta och andra nyheter.

Lördag 16/10 arrangerar vi klubbmästerskap i terränglöpning för ungdomar i Lilljanskogen. Ett perfekt tillfälle att testa på att springa en terrängtävling. Vi tror även på att ha mindre tävlingar på Östermalms IP och Stadion för våra ungdomar så att de får testa på att tävla under enkla former.

Vi kommer att starta upp parafriidrott inom kort. Där kommer Anki Lindström att vara ansvarig.

Veteranerna skördar stora framgångar på arenorna runt om i landet. På stafett SM blev det 2 guld och 2 silver och under Veteran-SM på Öland togs det imponerande 55 medaljer. Mattias Sunneborn som är veteranansvarig i klubben har slagit två världsrekord i M 50 under året på 400m häck och 5-kamp.

Vi ser fram emot en hel säsong 2022 där alla våra aktiva kan tävla som vanligt och även träna som planerat. Det är också väldigt viktigt för klubben att Marathongruppens arrangemang kan genomföras som planerat och att deltagarna hittar tillbaka till våra välskötta tävlingar. Våra medlemmar i Spårvägen har en viktig uppgift i att ställa upp som funktionärer på dessa arrangemang.