Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ordföranden Jan Kowalski.

Spårvägen startar gångsektion

På årsmötet på torsdagskvällen omvaldes Jan Kowalski till ordförande och kunde senare på kvällen konstatera att årsmötesdeltagarna klubbade igenom en motion om att starta en gångsektion.

– Det markant ökade löparintresset i Sverige har resulterat i att vi fått så många förfrågningar från aktiva som vill tävla i gång för oss att det till slut blev ett logiskt beslut. En gångsektion passar också väl in i vårt mål att bli en komplett klubb, säger Jan Kowalski som nyligen blev invald i Svenska Friidrottsförbundets styrelse.
Internationellt är gång sedan många år en del av friidrotten och Sverige är ett av få länder med separata nationsförbund. Men så sent som på Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Gävle förra helgen diskuterades en förfrågan från Svenska gång- och vandrarförbundet att gå ihop.

Comeback för anrik sport
Gång har tidigare funnits i Spårvägen även om det var länge sedan. Kowalski ser mycket positivt på nystarten.
– Den extrema motionsvågen har ju bland annat lett till att friidrottsprogrammet utökats på flera sätt och redan  i år är det premiär för SM i 100 km löpning. När det gäller gång så planerar vi att lägga 10 procent av vår budget på gångsektionen. SM-tävlingar är något vi verkligen prioriterar i Spårvägen och förhoppningen är att gångsektionen ska bidra med fler guld, säger Jan Kowalski som nu inleder sitt åttonde år som ordförande i Spårvägen.
Det är inget unikt att friidrottsföreningar också satsar på gång även om det inte är så vanligt. Ett exempel är Eskilstuna FI som bland annat har EM-gångaren Ato Ibánéz i klubben.