Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägen mesta klubb i Moskva

På måndagen tog förbundskapten Karin Torneklint ut den svenska truppen till VM i Moskva och Spårvägen är mest representerade klubb i den 21 aktiva stora truppen. Vi har fem aktiva med mot fyra för Hässelby varav två avstår start.

Niklas Arrhenius tog sista chansen att kvala in till VM genom att kasta 64.46 i diskus och blev därmed femte spårvägare som kommer att tävla i Moskva. Det är ett nytt stiligt klubbrekord när det gäller antalet spårvägare i ett mästerskap – dessutom ett globalt utomhusmästerskap – och kan jämföras med de sex vi hade på EM i Helsingfors i fjol.

Moa dubblerar
Moa Hjelmer är precis som i Daegu 2011 uttagen på både 200 och 400 m och springer i första hand den längre distansen. Men 200 kan också bli aktuellt. Beslut tar på plats. Nil de Oliveira springer 200 m och bröderna Leif och Niklas Arrhenius kör kula resp diskus. Erica Jarder hoppar längd och hon har verkligen imponerat med sin nya höga nivå denna sommar.

3xVM för Nik
Nik gör sitt tredje VM och Moa och Leif sitt andra medan Nil och Erica gör sitt första globala mästerskap utomhus. Ericas tidigare mästerskap är EM 2012 (sprang 4×100 m) och IEM i vintras då hon tog brons. Sjätte spårvägare i Moskva är sprintertränaren Rolle Bergman.
VM börjar lördagen den 10 augusti och avslutas söndag 18 augusti.
Svenska truppen.
Tidsprogram VM i Moskva.