Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårets uppställning på Lag-USM på Malmö Stadion. Stående fr v Julia Berglund, Henrik Nilsson, Victoria Reéne, Johan Wiberg, Hannah Orchezowski, Viktor Wahlén Diederichsen, Caroline Skillt, Marcus Berggren, Jenny Jonsson, Valdemar Crispin, Salesi Pettersson Hafoka, Klara Sundberg, Alice Hindersson, Lotta Edlund och Gustav Löwenhav. Liggande Sebastian Ruthström. Foto: Jonas Malm

Spårvägen kämpade väl på Lag-USM i Malmö

Platsen var Malmö Stadion när Spårvägen första gången på åtta år deltog i Lag-USM för 16–17-åringar söndagen den 17 juni. Det blev ingen medalj men alla kämpade väl.

På lördagsmorgongen styrde 16 aktiva och 2 ledare färden mot Malmö med buss från Östermalms IP. Resan ner var beräknad att ta ca 6 timmar men tog 7,5 timmar på grund av en del köer då det var trasiga bilar som blockerade vägen. Dock hann vi se de första tre Sällskapsresan-filmerna.


Växlande väder

Tävlingsdagen bjöd på väldigt blandat väder med åskskurar och strålande solsken om vartannat, detta till trots gjorde alla aktiva riktigt bra insatser i de grenar som de deltog i. Många hade aldrig förut tävlat i de grenar som de under dagen tävlade på, detta eftersom vi tyvärr sista veckan drabbades av avhopp p g a sjukdomar och skador.

Klubbrekord på hinder

För många var detta första tävlingen för säsongen och för vissa t o m första individuella tävlingen någonsin. För Sebastian Ruthström var det debut i Spårvägen kläder, han kastade 50,99 i spjut och blev med det tvåa i tävlingen. De som gjorde sin första individuella tävling någonsin i friidrott var Lotta Edlund som sprang 300m häck samt Jenny Jonsson som gjorde en tuff dubblering med 800m följt av 1500m hinder som hon fick klubbrekordstiden 6,48.36 på.

Ovanlig dubblering

En annan ovanlig dubbel var Alice Hindersson, som vanligtvis tävlar i hopp som idag kastade först slägga 28,20 vilket gav en 5e plats följt av 8,95 i kula som gav en 9e plats. I tresteget hoppade Salesi Pettersson Hafoka 11,80 vilket är nytt PB med drygt 50cm. På 3000m sprang Valdemar Crispin in på nytt PB 9,44.76.
Vi ledare är glada och stolta över de aktiva som idag kämpade på hårt och ställde upp för laget och såg till att vi hade en som startade i varje gren.
Nu tar vi sikte framåt och ses nästa år igen på Lag-USM.
Preliminär resultatlista

Mer bilder från Lag-USM finns i bildarkivet