Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Standarseger för herrarna med fr v coach Kent Claesson Walid Oussalah och Jesper Arbinge. Foto: Deca Text&Bilc

Spårvägen bäst igen

Den gångna helgen vann Spårvägen manliga Standaret på Friidrotts-SM i Söderhamn. Det var första gången på sex år. Vår ordförande Göran Harnesk konstaterar också att vi tog mest poäng av alla om man summerar poängen för män och kvinnor.

Så är standaret för herrar tillbaka där det hör hemma. Det är så stort att kunna följa SM-tävlingarna och ha den pirrande känslan av att det här kan ju gå vägen. Totalt tog vi elva medaljer. Ola på kansliet och jag gissade på tio respektive tolv. Kloka Kent sa att ”Ja, där någonstans lär vi hamna…”.

Flera glada överraskningar
Men alla måste vi nog erkänna att det var många glada överraskningar och en del stolpe ut. Vad sägs om fem fjärdeplaceringar och ett par sjätte. Det finns redan en bra rapport om hur var och en presterade så det tänker jag inte ge mig in på. Men när SM tävlingarna var över så stod vi där med herrarna som slutsegrare och damerna på en stabil sjätteplats och om man är en riktig statistikknörd så kan man konstatera att Spårvägen var den förening som tog poäng i flest grenar för damer och herrar tillsammans. Vill man se spårvägare tävla får man valuta för pengarna.

Lång resa och mycket arbete
Hur kommer vi då till de framskjutna placeringar som vi alltid har. Svaret är lätt men resan är lång och kräver mycket arbete. Vi har ledare och tränare som ger allt och lägger ner sin själ för att varje enskild aktiv ska nå så långt som det någonsin går. Det finns många namn som jag sätter upp på min bragdlista och som förtjänar en egen artikel om sitt arbete.

En stolthet i att representera Spårvägen
Jag har ägnat min första tid som ordförande till att prata med så många personer som möjligt. Det har varit ledare och aktiva inom föreningen. Det har varit personer utifrån och med en insyn som är förhållandevis stor. Det som slår mig är att det finns en stolthet i att representera Spårvägen, att vara delaktig i det som vi är och vill vara. Det finns en respekt för vår förening från de som inte är med men som kanske vill vara delaktiga i framtiden.

Vi kan bli ännu bättre
I samtalen som jag har fört så framkommer det också en del ”Det här borde vi göra bättre”. Självklart! Det ska vi i styrelsen ta till oss och jobba vidare med. Men det som jag starkt känner är att det som vi ska bevaka och bevara är den positiva anda som jag upplever när jag träffar aktiva, tränare och ledare. Jag kände det starkt på lag-SM och jag har förstått att så var det även i Söderhamn även om jag lyckades med att få en hjärnskakning och inte kunde närvara.

Säsongen är inte slut på långa vägar. Vi har några som ska delta i VM, vi har Finnkampen och vi har många tävlingar på både senior- och ungdomsnivå som jag ser fram emot. Tack alla för ert stora jobb och för fantastiska prestationer på olika nivåer.

Göran Harnesk
Ordförande Spårvägen Friidrott

Läs mer om utfallet på Friidrotts-SM i Söderhamn