Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Täten på manliga 5000 m i Hoka Spåret 5000 2022 med fr v Emil Blomberg, Kalle Berglund, Emil Danielsson, Joel Ibler Lillesø och Magnus Tuv Myhre. Foto: Deca Text&Bild

Om Hoka Spåret 5000 m

På Kristi Himmelfärdsdag torsdag 18 maj 2023 arrangerar Spårvägens Friidrottsklubb den andra upplagan av Hoka Spåret 5000 m på Stockholms Stadion. Tävlingen är WRC-sanktionerad och vänder sig till såväl elit som motionärer. Alla kan vara med oavsett kapacitet och nu har du chansen att tävla på världens mesta världsrekordarena och få en officiell tid. Huvudsponsor är HOKA One one.

Det har satts 83 världsrekord på Stockholms Stadion och oräkneliga andra rekord. Nu har du möjlighet att springa på samma arena som många av världens främsta löpare tävlat på och sätta personligt rekord. Hoka Spåret 5000 hade 2022 fyra heat och i år siktar vi på minst det dubbla. Det betyder att det finns plats för alla som vill springa 12,5 varv.

Ger världsrankingpoäng
Hoka Spåret 5000 m har World Athletics Continental Tour Challenger-status och är WRC-märkt (World Ranking Competition) vilket innebär att resultaten är giltiga för internationella friidrottsförbundets världsranking och statistik och ger poäng för kval till VM och EM för seniorer och juniorer samt ungdoms-EM.

Arrangör av Hoka Spåret 5000 m är Spårvägens Friidrottsklubb, huvudsponsor är HOKA One One och samarbetspartners Runner’s Store, Sefina Pantbank, Trustcoach och VitaminWell.

Kent Claesson
Tävlingsledare