Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Spåret 100 GP – en stjärnspäckad del av 100-årsjubiléet!

En viktig del av Spårvägens 100-årsjubiléum är vår inomhustävling Raka Spåret som i år har Folksam GP-status och jubiléet till ära fått namnet Spåret 100 GP. Bland stjärnorna finns bl a Angelica Bengtsson men också vår egen Moa Hjelmer på 400 m!

Om tre veckor är det premiär för Folksam GP inomhus då ”Spåret 100 GP” arrangeras i Sätra söder om Stockholm. Stora delar av den svenska eliten kommer att vara på plats och de får möta bra internationellt motstånd, och i flera grenar handlar det om världsklass. Spåret 100 GP är den bästa svenska inomhustävlingen 2019 och kommer att sändas i TV12. Vi kommer bl a att få se en stavduell mellan svenska rekordhållerskan Angelica Bengtsson och Michaela Meijer.
Angelica satte två svenska rekord i somras – 4.72 och 4.73 – och återtog då rekordet från Michaela som var skadad. Hon gjorde comeback i lördags då hon klarade 4.50 så det kan bli en spännande duell den 4 februari. Faktum är att de möts i just Sätra redan veckan före i Just Pole Vault den 26 januari som sänds på webben i Friidrottskanalen.
De är 1,5 år sedan Angelica och Michaela senast möttes på allvar men att Michaela är redo för höga höjder visade hon i comebacken för två dagar sedan då hon testade 4.75.

Flera svenska rekordchanser
Bland övriga svenska stjärnor finns EM-silvermedaljören på 800 m, Andreas Kramer, svenska rekordhållerskan i kula, Fanny Roos, och fjolårets höjdkomet Fabian Delryd (världsnia med 2.33). Det blir också en spännande 400 m-duell mellan Moa Hjelmer och Matilda Hellqvist.
En intressant start gör även 2017 års inne-EM-5:a på 3000 m, Jonas Leanderson, som i december sprang 10 km väg på utmärkta 28:41.
Startfälten indikerar att det finns rekordchanser i flera grenar.
Mer info om “Spåret 100 GP” den 4 februari