Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Hövdingen och hans stam. Stående fr v Trausti Stefansson, Isabell Eurenius, Marie Sönnerfors, Mikael Hallberg (massör), coach Rolle Bergman, Kristian Svensson, Julian Grabert, Fred Gustafsson och Isabell Bergman. Knästående Carl Armfelt, Nil de Oliveira, Moa Hjelmer och Axel Bergrahm. Foto: Pelle Hjelmer

Soligt läger i Stellenbosch

Första träningslägerrapporten kommer från Stellenbosch i Sydafrika där bland annat Rolle Bergmans sprintgrupp är och tränar från slutet av december och några veckor in i januari. Bland dem märks Moa Hjelmer och Nil de Oliveira.

För de mest rutinerade i gruppen är det sjätte vintern i följd de är här. Stellenbosch är en universitetsort som ligger fyra mil från Kapstaden och är en populär plats för europeiska friidrottare att förlägga sitt vinterläger på. Det är framförallt sprinters, hoppare och kastare som är här.

Mycket britter

Det är en inspirerande miljö med flera OS-, VM- och EM-medaljörer på plats – belgare, britter, svenskar, danskar, norrmän dominerar. Britterna är här med en trupp på runt 60 personer. Det är brittiska friidrottsförbundet som anordnar det hela och de har ett team med fullständig medicinsk support, fyra-fem fysioterapeuter syns till hela tiden och de har även en nutrionist med. Det är så man kunde önska att det svenska teamet alltid skulle se ut också.

Träningen fungerar bra!
Det varma vädret gör förutsättningarna nästintill perfekta och det har sett mycket bra ut för samtliga. De tuffa träningspassen gör att massören Micke Hallberg har många trötta ben att massera vilket är en förutsättning för skadefrihet.
Den första delen av gruppen anlände redan några dagar före jul och de övriga anslöt på nyårsaftonen. I år har träningen snäppts upp rejält med teknikpass på förmiddagarna och tunga löppass på eftermiddagarna.
Om bara tre veckor är tävlingssäsongen i gång för fullt där vår egen tävling Raka Spåret i Sätra söndag 3 februari blir säsongsdebut för flera.
Fler bilder signerade Pelle Hjelmer.