Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Snabbast runt Djurgårdsbrunnsviken var Spårvägens ordförande Andreas Carlborg. Här tillsammans med Mental Health Run's ordförande Sofia-Lorena Pino Castillo, i mitten, och damvinnaren Sandra Eriksson. Foto: Anders Fredriksson

Solen sken över Mental Health Run

Lördagen den 21 september arrangerade Spårvägen åter motionsloppet Mental Health Run. Denna gång var det 5 km runt Djurgårdsbrunnsviken.

Bakom arrangemanget står den ideella föreningen Mental Health Run och syftet med loppet är att belysa de positiva effekter som fysisk aktivitet har vid både rehabilitering och förebyggande av psykisk ohälsa. Sedan starten 2015 har man haft Spårvägens Friidrottsklubb som samarbetspartner för att genomföra loppet som har start och mål vid Sjöhistoriska Museet på Djurgården och löps 5 km runt Djurgårdsbrunnsviken.

Strålande väder
Årets arrangemang genomfördes i strålande väder och innan start kunde alla på plats lyssna på ett uppskattat öppningstal tal av Simon Settergren som är aktuell som manusförfattare till filmen Kungen av Atlantis. En film med många beröringspunkter till det ämne som detta arrangemanget vill sprida kunskap om.
Därefter släpptes de drygt tusen deltagarna iväg på sina 5 km. Springandes, joggandes, lunkandes och gåendes ringlade sig fältet längs vattnet runt Djurgårdsbrunnsviken under ett par timmar. När dagen summerades hade 1020 avverkat loppet. Efter målgång dröjde sig sedan många kvar och njöt av sensommarsolen på gräsytorna runt Sjöhistoriska och de flesta verkade ha haft en trivsam dag på Djurgården.

Ordförande Carlborg snabbast av alla
Det var inte bara i funktionärsleden det var mycket Spårvägen denna soliga Lördag. Snabbast runt banan var nämligen vår egen ordförande Andreas Carlborg respektive Sandra Eriksson. Sandra, som är finsk medborgare och har sprungit 3000 m hinder i OS, VM och EM, gjorde dagen till ära sin första tävling för Spårvägen.
Resultatlistan